Ingezonden persbericht


14-11-2006

PERSBERICHT:

DEAD MOON IN BAZART

Legendarische band op 25 november in Den Haag

Op 25 november speelt de legendarische Amerikaanse band Dead Moon in Bazart. Voorman Fred Cole, zijn vrouw Kathleen 'Toody' Cole en drummer Andrew Loomis genieten een bijzondere reputatie. Hun geschiedenis is nauw verweven met die van de Amerikaanse rockmuziek. Maar Dead Moon is meer dan icoon en levende legende; de livereputatie van de band is genadeloos. Wereldwijd zetten ze zalen op de kop. Op vrijdag 25 november is Bazart aan de beurt; een fraaie kans voor plaatselijke liefhebbers van de ware rock 'n roll.

Cole werd geboren in Tacoma, in 1948. Al tijdens zijn tienerjaren maakte hij volop muziek. Midden jaren zestig kreeg Cole een oproep voor Vietnam. Hij sloeg met band en al op de vlucht, een reis die hem naar de Westkust voerde. Hier belandde hij in een muzikantenscene waarin ook bands als The Doors, Seeds en Buffalo Springfield deel van uitmaakten. Hij ontmoette er ook Kathleen, waarmee hij, zeer tegen de rock 'n roll codes van die tijd, in het huwelijksbootje stapte.

Van de jaren zestig tot 1983 speelde Cole in tal van bands, scoorde met sommigen een aantal hits en speelde er lustig op los. Cole handelde al die jaren vanuit zijn liefde voor muziek. Een hit was een leuke bijkomstigheid, maar Cole hield zich afzijdig van de muziekindustrie. Dit is een van de redenen waarom Dead Moon, want Cole is hier natuurlijk geen spat in verandert, de status geniet die zij geniet. Vele andere bands kozen voor het geld en de commerciële deuntjes. Zo niet Cole.

In 1983 ontstaat Dead Moon, meteen in de huidige bezetting. Het was een directe klik. Vanaf '88 was de ster van Dead Moon rijzende. Een eerste Europese tour in 1990 bracht zaken in een stroomversnelling. De Europeanen herkenden in Dead Moon een authenticiteit die in de moderne muziekklimaat ver naar de achtergrond was gedreven.

Alles aan Dead Moon is zonder opsmuk. Het geluid is groezelig en rauw. Het voorkomen van de drie muzikanten valt met vergelijkbare bewoordingen te beschrijven. En niks geen kapsones. Dead Moon is zo benaderbaar als een straatkrantverkoper. Maar bovenal de muziek. Dead Moon grijpt het recht uit het hart en schreeuwt het ongefilterd de wereld in. Het is eigenlijk doodsimpel wat de band doet, maar doe het maar eens doodsimpel en met zoveel overtuiging.

In 2004 verscheen Unknown Passage: The Dead Moon Story, een documentaire over de band. De documentaire duikt diep in de geschiedenis van de band, bevat unieke fragmenten van legendarische concerten en bevat diepgaande gesprekken met de bandleden. Op filmfestivals wereldwijd werd Unknown Passage lovend ontvangen.

'If you don't like Dead Moon, you don't like rock 'n roll', is een van de vele gevleugelde uitspraken over de band. Rockstad Den Haag, grijpt uw kans.

25 november
DEAD MOON in BAZART
20:00 / 9 euro
Voorverkoop via Ticketservice
Meer info op www.bazart.nl

Hedde Meima
Publiciteit Bazart
Loosduinsekade 725
2571 CZ Den Haag
t: +31 (0) 70-3239652 / m:+31 (0) 642209809
f: +31 (0) 70-3230781
e: publiciteit@bazart.nl
http://www.bazart.nl


---- --