Stadsdeel Amsterdam-Noord

Intocht Sint Nicolaas

Dit jaar zal Sint Nicolaas voor de 26ste keer weer voet aan wal zetten in Amsterdam Noord op zaterdag 25 november 2006. De Sint zal dan om 12.00 uur aankomen met zijn boot over het IJ nabij de Tolhuispont onder begeleiding van de politie te water, havendienst, brandweer en de pontveren.

Na een welkomstwoord door de voorzitter van het het stadsdeelbestuur begint de Sint aan een grootse rijtour met een stoet van circa 1 kilometer met praalwagens, muziekkorpsen, disneyfiguren en een heleboel zwarte pieten.

De route: Buiksloterweg, van der Pekstraat, Hagedoornweg, Kraaienplein, Sperwerlaan, Spreeuwenpark, Meeuwenlaan, Waddenweg, Buikslotermeerplein (Stadsdeelhuis).

De Sint zal ongeveer om 13.45 uur aankomen bij het Stadsdeelhuis. Hierna brengt de Sint nog verschillende bezoeken aan o.a., Buurtcentrum de Rietwijker en Buurtcentrum De Meeuw. Ook vinden in buurtcentra de Rietwijker om 14.00 uur en in de Meeuw om 15.00 uur gratis kindervoorstellingen plaats.

Tijdens de intocht geldt een parkeer en inrij/stopverbod langs de route. Het openbaar vervoer wordt omgeleid.

Nadere informatie: tel 6340514.

Intocht Sint Nicolaas, Tuindorp Oostzaan

Op zaterdag 18 november arriveert Sinterklaas om 10.30 uur met zijn pieten in Tuindorp Oostzaan. De route die de Sint volgt is: Oostzanerdijk, Stoombootweg, Eudorinastraat, Sentorstraat, Adriaan Loosjesweg, Zuideinde, Mercuriusplein, Zonneplein.

De Sint zal ongeveer om 15.00 uur aankomen bij De Werf.