Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Bewonersbijeenkomst pleinregels Eemstein

De deelgemeente Feijenoord streeft naar leefbare woonomgevingen, waar bewoners, kinderen en jongeren het naar hun zin hebben en een prettig leven kunnen leiden.

Participatie
Daarnaast vinden het dagelijks bestuur en de deelraad dat er ruimte moet zijn voor participatie en activering van de bewoners uit de buurt.

Herinrichting op verzoek bewoners
De deelgemeente heeft vóór de zomervakantie de speelplaats aan de Eemstein opnieuw laten inrichten voor kinderen van 3 tot en met 9 jaar. De foto geeft een beeld van hoe de speelplaats er toen bij lag. De herinrichting gebeurde op verzoek van bewoners uit de buurt en de speelplaats kreeg een leuke facelift. Ook jongeren en anderen maken van deze locatie gebruik.

Regels zijn nodig
Tijdens de bewonersavond van 22 augustus is voorgesteld om regels te maken voor het Eemsteinplein. Voor deze pleinregels gaat het opbouwwerk Bloemhof, samen met bewoners en het jongerenwerk van Stichting Welzijn Feijenoord in gesprek met jongeren. Op donderdag 30 november, om 18.30 uur, worden bij de speelplaats aan de Eemstein deze regels gezamenlijk vastgelegd.

Wie nog?
Ook de werkgroep Bloemhof-Zuid, Woningbedrijf Rotterdam, de politie, deelgemeente Feijenoord en Bewonersorganisatie Bloemhof zijn op deze avond vertegenwoordigd.

Informatie
Als u meer wilt weten over de bewonersbijeenkomst bij de speelplaats aan de Eemstein, kunt u bellen met de wijkregisseur van Bloemhof, Marloes Pronk, via (010) 291 60 23.