Siemens

Persbericht

0611.864

Den Haag, vrijdag 24 november 2006

Europese primeur: De Telefoongids gratis beschikbaar op IP-telefoons van Siemens

Tijdens de beurs hcc!dagen in Utrecht is het officiële startsein gegeven voor een langdurige samenwerking tussen De Telefoongids en Siemens. De eerste stap is de introductie van een splinternieuwe dienst op de IP-telefoons uit de populaire Gigaset-serie van Siemens: alle handige informatie van De Telefoongids. De oplossing, die vanaf januari 2007 beschikbaar is, zorgt ervoor dat de gebruiker snel, gemakkelijk en gratis alle informatie van De Telefoongids en De Bedrijvengids kan opzoeken. Voor het eerst in Europa zijn personen en bedrijven nu dus ook via de vaste telefoon te vinden!

Het makkelijk kunnen vinden van particulieren en bedrijven is het uitgangspunt van de samenwerking tussen Siemens en De Telefoongids. Het gebruik van deze extra functie op de Gigaset toestellen werkt hetzelfde als De Telefoongids op Internet. Je typt in wat je zoekt en je krijgt direct de resultaten in je display te zien. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om direct te bellen naar het gevonden nummer en deze op te slaan in het telefoonboek van de telefoon. Vanaf begin 2007 is de Siemens Gigaset S450 IP of C450 IP standaard uitgerust met De Telefoongids en De Bedrijvengids. Voor de overige IP-toestellen uit de Gigaset-lijn komt gratis software op het internet beschikbaar, waarmee de dienst eenvoudig via de handset op het toestel gedownload kan worden.

De gebruiker heeft behoefte aan nieuwe toegangsmogelijkheden en bereikbaarheid van De Telefoongids, zegt Johnas van Lammeren, manager e-products bij De Telefoongids. Door onze samenwerking met Siemens kunnen wij inspelen op deze vraag.

Waar je ook bent, thuis, op het werk of onderweg en hoe je ook wilt zoeken, per (mobiele) telefoon, Internet, cd-rom, intranet of gewoon in het boek, De Telefoongids is overal te raadplegen.

Frank de Jong, directeur Siemens Home & Office Communications vult aan: Deze dienst is een uitbreiding op de huidige mogelijkheden van de populaire Gigasets. Dankzij de integratie van De Telefoongids op onze telefoons heeft de gebruiker nu altijd alle nummers bij de hand. Het bellen via Internet, zonder daarbij de computer te gebruiken, wint aan populariteit en deze nieuwe functie springt hierop in.

Siemens Home and Office Communication Device richt zich op het ontwerp, de productie en de distributie van het complete aanbod van Siemens Gigaset-producten, waaronder (draadloze) DECT telefoons, (draadloze) breedband internetproducten en home media set-top boxen (digitale TV) voor naadloos geïntegreerde communicatieoplossingen voor operators en consumenten. De onderneming is wereldwijd actief en heeft het afgelopen boekjaar een omzet van circa 1 miljard euro gerealiseerd. Meer informatie over Siemens Home & Office Communication Devices vindt op: www.siemens.nl/gigaset

De Telefoongids BV
Maandelijks wordt De Telefoongids door meer dan 5,2 miljoen unieke bezoekers gebruikt voor het vinden van bedrijfs- en persoonsgegevens, waarmee www.detelefoongids.nl in de top-5 (Multiscope, jaaroverzicht 2005) van de meest bezochte sites in Nederland staat. Dagelijks wordt De Telefoongids door meer dan twee miljoen mensen geraadpleegd. Dit maakt De Telefoongids BV tot marktleider in directory services in Nederland. Naast de jaarlijkse uitgave van 45 regiogidsen die gratis worden verspreid onder ruim zeven miljoen huishoudens en 700.000 bedrijven in Nederland, biedt De Telefoongids de volgende diensten; de CD-foongids, De Telefoongids Professioneel, 0900-1313 nummerinformatiedienst en sms 1313. De Telefoongids BV, gevestigd in Amsterdam, is een zelfstandig opererend bedrijf, er werken ruim 600 mensen.

Meer informatie voor de redactie:
Siemens Nederland NV
Josje Mosies
Telefoon: 06-21 20 35 97
E-mail: josje.mosies@siemens.com

De Telefoongids BV
Henriëtte Delissen
Telefoon: 06-53 702 695
E-mail:henriettedelissen@detelefoongids.nl