Politie Hollands Midden

Datum: 24 november 2006

Lisse Scooter onderuit Op donderdag 23 november om 18:53 kreeg de gezamenlijke meldkamer van de politie de melding dat er een scooter onderuit was gegaan op de Heereweg. De scooter, bestuurd door een 17 jarig meisje uit Haarlem, wilde met haar scooter tussen geparkeerde auto's en een passerende auto doorrijden. Tijdens deze manoeuvre is ze gaan slippen en verloor zij haar grip op de weg en haar evenwicht waardoor zij tegen het passerende voertuig reed en op de grond viel. De bestuurster is door ambulance ter plaatse gecontroleerd. De bestuurster is op eigen gelegenheid voor een controle foto naar de eerste hulp gegaan.

Leiden Verkeersconflict De politie vraagt een voetganger die op donderdag 23 november, rond 16.50, betrokken was bij een verkeersconflict op de kruising van de Molenwerf met de Rijnsburgersingel contact op te nemen. Een automobilist en een voetganger kregen ruzie op straat en hielden andere automobilisten op. Omdat de ruzie uitliep op een vechtpartij belden omstanders de politie en haalden de twee mannen uit elkaar. Snel daarna reed de automobilist verder en de voetganger vervolgde zijn pad. De politie heeft op basis van het signalement wat omstanders op konden geven de automobilist, een 22 jarige man uit Leiden, aan kunnen houden. De automobilist reageerde agressief op de agenten, maar is uiteindelijk met de agenten meegegaan. De politie heeft de voetganger niet kunnen achterhalen. De politie wil graag zijn kant van het verhaal horen en vraagt hem contact op te nemen met de politie van Leiden centrum via 0900-8844.

Alphen aan den Rijn Diefstal uit auto

De politie heeft vrijdag 24 november omstreeks 03.20 uur twee Alphenaren van 15 jaar aangehouden op verdenking van diefstal uit auto. Een getuige zag hoe twee jongens probeerden een auto open te breken op de Castorstraat. De jongens schenen daarnaast met een zaklamp in de auto. De politie werd gebeld waarna er in de buurt werd uitgekeken naar de jongens. Agenten zagen drie jongens zitten bij een bushalte op de President Kennedylaan nabij de Polluxstraat. Bij het zien van de agenten zetten de jongens het op een lopen. De agenten zetten de achtervolging lopend in en hielden korte tijd later de twee jongens aan. Bij één van hen werd een cd-opbergtassen en cd's aangetroffen. De politie zal binnenkort ook de derde verdachte horen.

Schoonhoven Aanhoudingen na mishandeling en diefstal De politie heeft zes aanhoudingen verricht tijdens een onderzoek naar aanleiding van een mishandeling die plaatsvond op zaterdag 28 oktober, op de Groene Singel. Een 17 jarige Gouwenaar en een 20 jarige Schoonhovenaar deden aangifte van mishandeling en diefstal van een tas.

De twee reden in een auto langs een groepje van vier jongens die lopend naar huis liepen vanuit een uitgaansgelegenheid. Het groepje wilde meeliften, maar pasten niet in de auto. De twee in de auto herkenden een persoon uit het groepje en reden een stukje langzaam mee. Het gesprek ontaardde echter in een ruzie en uiteindelijk in een mishandeling waarbij er een tas met waardevolle spullen kwijt geraakt werd.

Over de aanleiding en de aard van de mishandeling lopen de verklaringen van de twee mannen die in de auto zaten en de verklaringen van de mannen uit het groepje uiteen. Uit het politieonderzoek is duidelijk geworden dat de twee mannen uit de auto met twee mannen uit het groepje, een 22 jarige man uit Ammerstol en een 18 jarige man uit Bergambacht, op de vuist zijn gegaan. De Gouwenaar en de Schoonhovenaar raakten gewond, maar konden van de auto wegvluchten. Tijdens hun vlucht raakte de Gouwenaar een tas met waardevolle spullen kwijt. Deze tas is door de man uit Bergambacht meegenomen en later weggegooid, zo blijkt uit zijn verklaring. De twee andere mannen uit het groepje, een 20 jarige en 24 jarige man uit Ammerstol, zijn gehoord en bleken in mindere mate betrokken bij de mishandeling. Twee anderen bleken niet met de mishandeling te maken hebben gehad en zijn gehoord en vervolgens weer in vrijheid gesteld. De politie maakt een dossier op wat naar justitie zal worden gestuurd. Zij zullen zich buigen over een passende straf.

Waddixveen Poging beroving

De politie is op zoek naar getuigen van een poging beroving op de Johannes Postlaan. Met name is zij op zoek naar een vrouw met een kinderwagen die de poging beroving zou hebben gezien. Een 66 jarige Waddinxveense liep rond 15.45 uur over de Johannes Postlaan toen er van achteren werd getrokken aan haar tas. De Waddinxveense had echter de tas vast waardoor ze omviel en een stukje werd meegetrokken door twee daders. De jongens lieten de tas los en renden weg in de richting van het Jan van Bijnenpad. De twee verdwenen hierna achter de flat van de Johannes Postlaan. De vrouw werd overeind geholpen door de vrouw met de kinderwagen. De politie verzoekt deze getuige, of anderen contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --