The American Book Center opent officieel deuren Spui 12, Amsterdam
AMSTERDAM, 20061117 -- Donderdag 23 november 2006 opent The American Book Center officieel het nieuwe pand aan het Spui 12 in Amsterdam. Deze datum is niet zonder reden gekozen: in de Verenigde Staten van Amerika viert men deze dag "Thanksgiving", een dankdag voor alle goede dingen van het afgelopen jaar. Bezoekers ontvangen die dag 10% extra korting op al hun aankopen. De hele dag staat in het teken van de opening met diverse activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen.
The American Book Center kenmerkt zich al sinds de oprichting in 1972 door zijn positie als onafhankelijke Engelstalige boekhandel. Terwijl het aanbod in veel boekhandels bepaald wordt door overkoepelende uitgeversorganisaties en daarmee meer gestandaardiseerd wordt, kiest The American Book Center voor een andere aanpak. "Wij willen ons onderscheiden als boekverkopers met een eigen visie en een personal touch", verklaart Lynn Kaplanian-Buller, directeur en mede-eigenaar. "Door goed te luisteren naar de wensen van de klant, kunnen wij nieuwe trends signaleren. Onze deskundigen analyseren deze en vertalen deze wensen concreet in boeken op planken. En zo worden wij trendsetting in plaats van navolgend, de plek waar je moet zijn voor een verrassend boek. Na 35 jaar is het tijd om het gebied dat gedomineerd wordt door kledingwinkels te verruilen voor het "boekenplein" aan het Spui. We zijn trots op dit prachtige historische pand en hopen dat meer boekliefhebbers kunnen kennismaken met ons unieke aanbod".
Het nieuwe pand heeft een ingrijpende verbouwing ondergaan waarin de lichtval en de strakke inrichting direct opvallen. Architect Yaniv Turgeman heeft een interieur ontworpen waarbij de klant als het ware naar boven wordt getrokken. Opmerkelijk is de 11 meter hoge boekenwand die dwars door alle drie verdiepen uitrijst. Direct bij de entree staat de "bron der boeken" opgesteld, een 6 meter hoge boomstam van een 35 jaar oude populier, wiens soortgenoten vaak als grondstof voor papier dient. Op de eerste verdieping staat een zelfspelende pianola opgesteld als muzikale voeding De tweede verdieping heeft als eyecatcher een Gewonde Muur ter herinnering aan al het hakken, boren en zagen: ruwe bakstenen waarop de verflaag van 150 jaar geleden nog is te zien. Tenslotte kan men de vrede ervaren in De Witte Kamer, een plek van rust.
Het gebouw is ook toegankelijk voor rolstoelen.
Kijk voor meer informatie op www.abc.nl
Ingezonden persbericht