FNV KIEM

Werknemers dupe van sluiting Haagse bioscoop
Filmtheater Babylon sluit op 1 maart 2007 haar deuren. Diverse besprekingen van FNV KIEM met de directie over een sociaal plan voor de dertien werknemers heeft tot nu toe niets opgeleverd.

De bioscoop staat in een winkelcentrum waar de komende jaren een ingrijpende renovatie gaat plaatsvinden. Deze verbouwing heeft tot gevolg dat alle werknemers van Filmtheater Babylon per 1 maart aanstaande ontslagen worden. De directie blijkt niet bereid te zijn om geld uit te trekken voor een goed sociaal plan voor haar medewerkers, terwijl de directeur voor zichzelf een fikse afkoopsom heeft gereserveerd. De directeur vraagt het personeel zelfs om tot de laatste dag te blijven werken, want het rendement is momenteel veel hoger is doordat er geen huur meer betaald hoeft te worden.

Sectorverantwoordelijke Pepijn ten Kate die namens FNV KIEM met de bioscoopdirecteur in onderhandeling is, zegt dat hij keer op keer onjuiste cijfers ontvangt over de financiële situatie van Babylon. Hierdoor lijkt de situatie slechter, dan in werkelijkheid het geval is. Ten Kate: Als de directeur weigert een goed sociaal plan met ons af te sluiten, zullen wij publieksvriendelijke acties voeren.
---