Syntens


---

Nederland gaat digitaal zet 10.000ste deelnemer in het zonnetje

Nieuwegein, 21 november 2006 â Directeur Romke van der Spoel van Hoekstra Mildam B.V. nam maandag 20 november een waardecheque van 5000 euro in ontvangst. Hij ontving de cheque uit handen van staatssecretaris Karien van Gennip, omdat hij de 10.000ste mkbâer is die deel heeft genomen aan het project âNederland gaat digitaalâ. De staatssecretaris reikte de cheque uit tijdens âDe Digitale Tijdreis 2001-2011â, een netwerkbijeenkomst in Media Plaza te Utrecht waarvoor de deelnemers aan het project waren uitgenodigd. Ook voorzitter van MKB-Nederland Loek Hermans was hierbij aanwezig.

Van der Spoel innoveerde zijn installatiebedrijf door de handgeschreven werkbonnen te vervangen door een elektronische oplossing waarbij de monteurs op locatie met PDAâs werken. Met ondersteuning vanuit het project "Nederland gaat digitaalâ via Syntens slaagde hij erin met succes deze oplossing in zijn bedrijf te realiseren.

âSyntens weet juiste wegen en partijenâ
âIk heb het project nodig gehad om deze stap te kunnen zettenâ, geeft Van der Spoel toe. âSyntens weet de juiste wegen en partijen te vinden.â De digitale werkbon levert zijn bedrijf een behoorlijke tijdwinst op. Alles gaat nu digitaal, in plaats van dat een medewerker aan het eind van de dag minimaal twintig handgeschreven werkbonnen moet uitwerken. Bovendien wordt door de elektronische aanpak de planning veel overzichtelijker en kunnen monteurs efficiënter ingezet worden. Dit past bij de groeiaspiraties die Van der Spoel heeft. De waardecheque gaat hij besteden aan nieuwe innovaties op het gebied van ICT door het inschakelen van externe kennisleveranciers. Hij heeft er al een bestemming voor bedacht: âWe gaan kijken hoe we de planning kunnen omdraaien. Klanten hebben overdag geen tijd om ons te bellen, dus we willen een site maken, waarop ze zelf hun werkzaamheden kunnen doorgeven.â

Peter Koudstaal, manager marketing & innovatie van Syntens, vond het bijzonder dat hij nu met de 10.000ste mkbâer waaraan al een NGD-advies is verstrekt op het podium stond. âEen hele mijlpaal. Ik weet nog goed dat we de honderdste hadden.â In vijf jaar âNederland gaat digitaalâ is er veel gebeurd. Voorbeelden van wat ICT voor ondernemers kan betekenen heeft hij in overvloed. âEen bakker uit Zeeland die zijn bolussen via internet ging verkopen en daar nu een groot deel van zijn omzet mee verdient of een bouwbedrijf dat webcams heeft opgehangen op bouwlocaties. Hierdoor kunnen de opzichters meer bouwprojecten in de gaten houden op een dag, in plaats van de twee of drie die ze fysiek kunnen bezoekenâ, geeft hij als voorbeeld.

'Nederland Digitaal in Verbinding'
Het succesvolle project âNederland gaat digitaalâ kan na vijf met een goed gevoel worden afgesloten. âMaar we moeten nu opschakelenâ, vindt Loek Hermans, de voorzitter van MKB-Nederland. Dit vindt ook het ministerie van Economische Zaken. Het project wordt voortgezet onder de naam âNederland Digitaal in Verbindingâ. De nadruk komt meer te liggen op toepassingen in de keten, over sectoren heen en internationaal. De zogenaamde ketendigitalisering.

âNederland gaat digitaalâ
In opdracht van het ministerie van Economische Zaken wordt âNederland gaat digitaalâ (NGD) uitgevoerd. NGD is erop gericht de concurrentie positie van het Nederlandse MKB te verbeteren met behulp van elektronisch zakendoen. Dit door workshops, adviestrajecten en een branche programma te bieden.