Provincie Utrecht

bereikbaarheid Rhenen en omgeving

Regio werkt aan bereikbaarheid Rhenen en omgeving

21-11-2006 -

Op 21 november is langs de wegen rond Rhenen een verkeersonderzoek uitgevoerd. Het onderzoek maakt onderdeel uit van een studie die in 2006 door de regio Wageningen, Ede, Rhenen, Veenendaal (WERV) is gestart ter verbetering van de bereikbaarheid van de zuidkant van het WERV-gebied .De WERV-gemeenten, de gemeente Neder-Betuwe en de provincie Utrecht werken hiervoor, samen met adviesbureau Grontmij, aan een probleemanalyse en oplossingen die meer doorstroom van het autoverkeer opleveren

Het voorbereidende werk richt zich op diverse oplossingsrichtingen die tot aan 2020 kunnen worden gerealiseerd. Met behulp van een verkeerskundig simulatiemodel worden knelpunten op de provinciale wegen N233, N225 en de locale wegen in de woongebieden in kaart worden gebracht. Voor de knelpunten worden passende oplossingrichtingen gezocht. Deze oplossingen worden getoetst aan een beleidskader en het oplossend vermogen om uiteindelijk een samenhangend pakket samen te kunnen stellen.

Om een gedegen analyse uit te kunnen voeren en een goed verkeersmodel toe te passen zijn betrouwbare verkeersgegevens een vereiste. Hiervoor wordt dan ook een verkeersonderzoek uitgevoerd. Zo kan het zo zijn dat u op dinsdag 21 november waarnemers langs de wegen rond Rhenen heeft gezien. Deze waarnemers hebben op diverse locaties voertuigen geregistreerd om zo verplaatsingen in het studiegebied in kaart te brengen. Tevens zijn op diverse punten tellingen uitgevoerd om ook een goed beeld te krijgen van het totale verkeer dat door het WERV-gebied rijdt. Op basis van het onderzoek zal het verkeersmodel worden opgebouwd en gecontroleerd waarna de samenwerkende partijen gaan werken aan de getraceerde knelpunten.

De verwachting is dat halverwege 2007 duidelijk is welke problemen aanwezig zijn in het verkeersnetwerk en hoe wij deze punten kunnen aanpakken. Vervolgens zijn afspraken nodig tussen de partijen over de aanpak en tijdsplanning van de probleempunten.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030-2583196