Ingezonden persbericht



PRESENTATIE NIEUWE PRODUCTLIJN AMALTHEA
OP BASIS VAN NEDERLANDSE GEITENZUIVEL
Geitenhouders coöperatie Amalthea heet u welkom

De belangstelling van de consument voor geitenzuivel neemt sterk toe. Onder meer deze positieve marktontwikkeling heeft de leden van de geitenhouders coöperatie Amalthea geïnspireerd om zelf producten te ontwikkelen. Innovatieve producten die waarde toevoegen aan het huidige assortiment. Wij laten u graag op dinsdag 21 november kennis maken met deze producten en onze visie hoe deze zuivel waarde kan toevoegen aan de propositie van de markt.

De eerste producten zijn:


- yoghurt naturel


- feta, saladeblokjes


- zuivelspread naturel


- zuivelspread met bärlauch

Op korte termijn zullen meerdere producten volgen.

Geitenzuivel heeft van nature een aantal onderscheidende productkenmerken, die zeer goed passen in de belangstelling staande aandachtsgebieden; welness, health en functional food.

Geheel in het teken van deze tijd geeft Amalthea u de kans tijdens de pers speedmeeting -kort en krachtig- kennis te nemen van de marktontwikkelingen en kennis te maken met de producten.

Programma

11.00 - 12.00 - Inleiding door Gertjan Meeuws, Directeur Amalthea


- 'Waarom is geitenmelk een bijzonder voedingsmiddel voor de mens?' door Prof. Dr. Ir. GJ. Schaafsma, Universiteit

Wageningen


- 'Wat vindt de consument ervan?' door J. Mos, directeur Analyse research & strategy


- 'Geitenzuivel?, groeizuivel!' door R. Mienis, business group director grocery AC Nielsen


- 'Geitenzuivel en u' door J. Resink, business development Amalthea geitenzuivel

12.00-13.00 Ontvangst proeverij door Jan Noordman, Voorzitter bestuur Amalthea en proeverij van Amalthea geitenzuivelproducten, onder begeleiding van de bekende kok Ramon Beuk

Deze pers speedmeeting met proeverij vindt plaats op DINSDAG, 21 NOVEMBER in het Rosarium, Europa Boulevard, Amstelpark 1, Amsterdam.

Amalthea coöperatie van geitenhouders bundelt de melkbelangen van 70 geitenboeren in de Brabantse regio. Met bijna 40 miljoen liter melk zijn zij de grootste aanbieder van geitenmelk in Nederland. Melk die met de grootst mogelijke zorg omgeven en onder gecertificeerde kwaliteitssystemen wordt geproduceerd. Deze melk wordt onder andere door Campina verwerkt tot de Chevagne Arina geitenkaas.

AANMELDEN

U kunt zich aanmelden tot 15 november 2006, 12:00 uur via

ysegredosuarez@trimediabenelux.com

Graag verzoeken wij u in de e-mail uw naam en voornaam, publicatie, adres,

telefoonnummer en het aantal personen te vermelden.

Indien u graag op deze of een andere dag een persoonlijk interview wilt met

de heer Meeuws, Resink, Noordman of één van de sprekers kunt u contact opnemen met Yurena Segredo Suárez via 023-750 3210 of 06-129 232 93.

Met vriendelijke groet,

Amalthea

Gertjan Meeuws
Directeur


---- --