Unilever NV



* Unilever past Europese Foods R&D-organisatie aan

Unilever past Europese Foods R&D-organisatie aan

21/11/2006 : Unilever heeft vandaag aangekondigd haar Foods R&D-organisatie in Europa aan te passen om meer mogelijkheden te creëren voor grensverleggende innovaties.

Foods R&D Europa (R&D Voedingsmiddelen) wordt geherstructureerd, teneinde de noodzakelijke focus en kritische massa te kunnen verkrijgen om meer succesvolle innovaties af te leveren voor de Europese en de wereldwijde markt.

Deze reorganisatie maakt deel uit van het programma One Unilever. Met dit programma wil Unilever haar schaalvoordelen vergroten, haar concurrentiepositie in de markt verbeteren, uitstekende functionele prestaties leveren en een concurrerender kostenstructuur creëren, waardoor zij zich sterker kan richten op haar consumenten en klanten.

Deze aankondiging is het resultaat van een uitgebreide Science & Technology Review uitgevoerd onder leiding van Vindi Banga, president van Unilevers Foods Categorie. Vindi Banga: "Uit dit onderzoek is gebleken dat we over een geweldig potentieel aan mensen en capaciteiten beschikken. Anderzijds bleek dat we onze concurrentiekracht verder kunnen vergroten door onze schaalgrootte en capaciteiten beter te benutten. Ik ben ervan overtuigd dat de veranderingen die we vandaag aankondigen zullen leiden tot een significante vergroting van onze innovatiecapaciteit door een scherpere focus en het benutten van synergievoordelen."

Binnen de nieuwe structuur wordt de ontwikkeling van nieuwe voedingsmiddelen geconcentreerd in zes Centres of Excellence, verdeeld over Europa. Elk van deze Centres of Excellence zal zorgen voor technische vaardigheden van wereldklasse die kunnen worden gebruikt voor mondiale, regionale en lokale innovaties binnen alle categorieën. Bovendien zal de lokale aanpassing en implementatie van voedingsmiddeleninnovaties worden uitgevoerd door geconsolideerde landen- en fabrieksteams.

"Unilever zal deze veranderingen zorgvuldig en op professionele wijze doorvoeren, met aandacht voor alle betrokken medewerkers. Unilever hecht veel waarde aan een nauwe samenwerking met de ondernemingsraden en haar medewerkers om het aantal gedwongen ontslagen tot een minimum te beperken en waar nodig te zorgen voor vertrekregelingen, in overeenstemming met lokale wetgeving en rekening houdend met lokale omstandigheden", aldus Vindi Banga.

De veranderingen binnen Unilevers Europese Foods R&D-organisatie zullen met ingang van 2007 worden doorgevoerd en zullen eind 2008 zijn voltooid.


- - - - - -