* Unilever past Europese Foods R&D-organisatie aan
Unilever past Europese Foods R&D-organisatie aan
21/11/2006 : Unilever heeft vandaag aangekondigd haar Foods
R&D-organisatie in Europa aan te passen om meer mogelijkheden te
creëren voor grensverleggende innovaties.
Foods R&D Europa (R&D Voedingsmiddelen) wordt geherstructureerd,
teneinde de noodzakelijke focus en kritische massa te kunnen
verkrijgen om meer succesvolle innovaties af te leveren voor de
Europese en de wereldwijde markt.
Deze reorganisatie maakt deel uit van het programma One Unilever. Met
dit programma wil Unilever haar schaalvoordelen vergroten, haar
concurrentiepositie in de markt verbeteren, uitstekende functionele
prestaties leveren en een concurrerender kostenstructuur creëren,
waardoor zij zich sterker kan richten op haar consumenten en klanten.
Deze aankondiging is het resultaat van een uitgebreide Science &
Technology Review uitgevoerd onder leiding van Vindi Banga, president
van Unilevers Foods Categorie. Vindi Banga: "Uit dit onderzoek is
gebleken dat we over een geweldig potentieel aan mensen en
capaciteiten beschikken. Anderzijds bleek dat we onze
concurrentiekracht verder kunnen vergroten door onze schaalgrootte en
capaciteiten beter te benutten. Ik ben ervan overtuigd dat de
veranderingen die we vandaag aankondigen zullen leiden tot een
significante vergroting van onze innovatiecapaciteit door een
scherpere focus en het benutten van synergievoordelen."
Binnen de nieuwe structuur wordt de ontwikkeling van nieuwe
voedingsmiddelen geconcentreerd in zes Centres of Excellence, verdeeld
over Europa. Elk van deze Centres of Excellence zal zorgen voor
technische vaardigheden van wereldklasse die kunnen worden gebruikt
voor mondiale, regionale en lokale innovaties binnen alle categorieën.
Bovendien zal de lokale aanpassing en implementatie van
voedingsmiddeleninnovaties worden uitgevoerd door geconsolideerde
landen- en fabrieksteams.
"Unilever zal deze veranderingen zorgvuldig en op professionele wijze
doorvoeren, met aandacht voor alle betrokken medewerkers. Unilever
hecht veel waarde aan een nauwe samenwerking met de ondernemingsraden
en haar medewerkers om het aantal gedwongen ontslagen tot een minimum
te beperken en waar nodig te zorgen voor vertrekregelingen, in
overeenstemming met lokale wetgeving en rekening houdend met lokale
omstandigheden", aldus Vindi Banga.
De veranderingen binnen Unilevers Europese Foods R&D-organisatie
zullen met ingang van 2007 worden doorgevoerd en zullen eind 2008 zijn
voltooid.
- - - - - -
Unilever NV