Beroemdste wijnvrouw Jancis Robinson bezoekt Nederland
The wine & food association
Koninklijk wijnprogramma in het NH Barbizon Palace in Amsterdam op 20 november
Maandag 20 november presenteert The Wine & Food Association (o.a. uitgever van
GaultMillau's Proefschrift Restaurant & Hotel Jaargids Nederland) een veelzijdig
gastronomisch programma in het NH Barbizon Palace in Amsterdam. Jancis Robinson, een van
de belangrijkste vrouwen in de internationale wijnwereld en Master of Wine, komt voor
deze gelegenheid speciaal naar Nederland. Zij huldigt de winnaars van de offici?le
Amsterdamse Huiswijncompetitie en neemt plaats als panellid van diverse proeverijen zoals
Vinos de Jerez en de finale van de Prix Grand Si?cle. Daarnaast neemt Jancis
Robinson het eerste exemplaar van de Benelux-editie van de prestigieuze restaurant &
hotelgids GaultMillau 2007 in ontvangst.
Prijsuitreiking Huiswijncompetities Amsterdam en omstreken en Noord-Holland
Alle finalewijnen die als huiswijn worden geserveerd in de caf?s, restaurants en
elite restaurants (14 pnt GaultMillau) in Amsterdam en omgeving en Noord-Holland zijn te
proeven in de St. Olofskapel. Diverse proeftafels met huiswijnen uit alle
categorie?n. De winnaars van deze offici?le Huiswijncompetities zijn zoals
gebruikelijk automatisch geplaatst voor de finale van de Nationale Huiswijncompetitie.
De koning van de wijnen, de wijn van de koning
Centraal deze dag staat de Barolo, een van de beroemdste wijnen ter wereld. Geroemd en
geprezen om zijn karakter en gastronomische vermogen. In samenwerking met het Consorzio
Tutela Barolo, Barbaresco, Alba Langhe e Roero komen een aantal vooraanstaande
producenten deze dag naar Amsterdam om hun jongste oogsten en diverse kelderschatten te
presenteren. De gastronomische invulling hierbij wordt verzorgd door de equipe van
restaurant de Burgemeester uit Linschoten (Genoteerd in GaultMillau met 14 punten, als
Lievelingsadres en met vermelding van een bijzondere wijnkaart) onder leiding van
GaultMillau's Gastheer van het Jaar 2007 en Itali?-specialist Bernard Tesink.
Live finale Prix Grand Si?cle en offici?le prijsuitreiking Grand Concours
Laurent-Perrier
De finalisten van de ultieme wijn-spijscompetitie voor professionals gaan nog
??n keer de uitdaging aan: het bereiden van een amuse bij een glas Grand
Si?cle, d? prestige-cuv?e van het wereldberoemde huis Champagne
Laurent-Perrier. Daarnaast worden de winnaars gehuldigd in de verschillende
categorie?n. Kanshebbende teams zijn: De Lindenhof in Giethoorn (18 pnt
GaultMillau), Het Jachthuis in Hoog Soeren (14 pnt GaultMillau), Hof van Sonoy in
Blokzijl (14 pnt GaultMillau), Latour van het prestigieuze Grand Hotel Huis ter Duin in
Noordwijk aan Zee (15 pnt GaultMillau), Le Cirque in Scheveningen (16 pnt GaultMillau),
Vermeer van het NH Barbizon Palace in Amsterdam (17 pnt GaultMillau) en De Punter in
Giethoorn.
Workshop Jerez
In samenwerking met ICEX/Vinos de Jerez presenteert The Wine & Food Association een
educatieve workshop voor horeca- en wijnprofessionals, waarbij het fenomeen Vino de Jerez
in al zijn rijkdom en veelzijdigheid aan bod komt. Van de droogste Manzanilla tot de
heerlijk zoete PX, en uiteraard zullen ook enkele VOS- en VORS-wijnen geproefd worden.
Bij verschillende wijnen zullen kleine bijpassende gerechtjes geserveerd worden, zodat de
deelnemers een indruk krijgen van de brede inzetbaarheid van de sherrywijnen. Restaurant
Vermeer (17 pnt GaultMillau) verzorgt hierbij drie culinaire hoogstanden om te combineren
bij Vinos de Jerez.
Deze dag kunnen professionals, pers en consument het bijzondere evenement bezoeken. Voor
meer informatie en/of aanmeldingen: www.thewinesite.nl
Noot voor redacties:
Voor de redactie /