Beroemdste wijnvrouw Jancis Robinson bezoekt Nederland

The wine & food association

Koninklijk wijnprogramma in het NH Barbizon Palace in Amsterdam op 20 november Maandag 20 november presenteert The Wine & Food Association (o.a. uitgever van GaultMillau's Proefschrift Restaurant & Hotel Jaargids Nederland) een veelzijdig gastronomisch programma in het NH Barbizon Palace in Amsterdam. Jancis Robinson, een van de belangrijkste vrouwen in de internationale wijnwereld en Master of Wine, komt voor deze gelegenheid speciaal naar Nederland. Zij huldigt de winnaars van de offici?le Amsterdamse Huiswijncompetitie en neemt plaats als panellid van diverse proeverijen zoals Vinos de Jerez en de finale van de Prix Grand Si?cle. Daarnaast neemt Jancis Robinson het eerste exemplaar van de Benelux-editie van de prestigieuze restaurant & hotelgids GaultMillau 2007 in ontvangst.

Prijsuitreiking Huiswijncompetities Amsterdam en omstreken en Noord-Holland

Alle finalewijnen die als huiswijn worden geserveerd in de caf?s, restaurants en elite restaurants (14 pnt GaultMillau) in Amsterdam en omgeving en Noord-Holland zijn te proeven in de St. Olofskapel. Diverse proeftafels met huiswijnen uit alle categorie?n. De winnaars van deze offici?le Huiswijncompetities zijn zoals gebruikelijk automatisch geplaatst voor de finale van de Nationale Huiswijncompetitie.

De koning van de wijnen, de wijn van de koning

Centraal deze dag staat de Barolo, een van de beroemdste wijnen ter wereld. Geroemd en geprezen om zijn karakter en gastronomische vermogen. In samenwerking met het Consorzio Tutela Barolo, Barbaresco, Alba Langhe e Roero komen een aantal vooraanstaande producenten deze dag naar Amsterdam om hun jongste oogsten en diverse kelderschatten te presenteren. De gastronomische invulling hierbij wordt verzorgd door de equipe van restaurant de Burgemeester uit Linschoten (Genoteerd in GaultMillau met 14 punten, als Lievelingsadres en met vermelding van een bijzondere wijnkaart) onder leiding van GaultMillau's Gastheer van het Jaar 2007 en Itali?-specialist Bernard Tesink.

Live finale Prix Grand Si?cle en offici?le prijsuitreiking Grand Concours Laurent-Perrier

De finalisten van de ultieme wijn-spijscompetitie voor professionals gaan nog ??n keer de uitdaging aan: het bereiden van een amuse bij een glas Grand Si?cle, d? prestige-cuv?e van het wereldberoemde huis Champagne Laurent-Perrier. Daarnaast worden de winnaars gehuldigd in de verschillende categorie?n. Kanshebbende teams zijn: De Lindenhof in Giethoorn (18 pnt GaultMillau), Het Jachthuis in Hoog Soeren (14 pnt GaultMillau), Hof van Sonoy in Blokzijl (14 pnt GaultMillau), Latour van het prestigieuze Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee (15 pnt GaultMillau), Le Cirque in Scheveningen (16 pnt GaultMillau), Vermeer van het NH Barbizon Palace in Amsterdam (17 pnt GaultMillau) en De Punter in Giethoorn.

Workshop Jerez

In samenwerking met ICEX/Vinos de Jerez presenteert The Wine & Food Association een educatieve workshop voor horeca- en wijnprofessionals, waarbij het fenomeen Vino de Jerez in al zijn rijkdom en veelzijdigheid aan bod komt. Van de droogste Manzanilla tot de heerlijk zoete PX, en uiteraard zullen ook enkele VOS- en VORS-wijnen geproefd worden. Bij verschillende wijnen zullen kleine bijpassende gerechtjes geserveerd worden, zodat de deelnemers een indruk krijgen van de brede inzetbaarheid van de sherrywijnen. Restaurant Vermeer (17 pnt GaultMillau) verzorgt hierbij drie culinaire hoogstanden om te combineren bij Vinos de Jerez.

Deze dag kunnen professionals, pers en consument het bijzondere evenement bezoeken. Voor meer informatie en/of aanmeldingen: www.thewinesite.nl

Noot voor redacties:

Voor de redactie /