Ingezonden persbericht


persbericht

Amsterdam, 13 november 2006

Onderpand opent deuren

Zaterdag 18 november van 11:00 tot 15:30 uur: Open Dag Onderpand

Op zaterdag 18 november opent het oude ALO gebouw aan de Willinklaan in Amsterdam-Osdorp de deuren voor een Open Dag van 11:00 tot 15:30 uur. Op deze bijzondere locatie, het Onderpand, zijn de theatergezelschappen Beeldenstorm, Theater Terra, rZpkt en ISH Theater ondergebracht.

In het complex worden nieuwe voorstellingen gecreëerd, interne opleidingen gevolgd en educatieve projecten voorbereid. De activiteiten bevinden zich op het snijvlak van sport en cultuur. Ook op sociaal-maatschappelijk en educatief gebied vervult het Onderpand een belangrijke functie. De Open Dag biedt geïnteresseerden de mogelijkheid een kijkje te nemen en het dynamische Onderpand-gevoel te beleven.

Het Onderpand is een inspirerende omgeving waar vele initiatieven worden bedacht en uitgevoerd, een plek die ideaal is om elkaar te ontmoeten. Door middel van de Open Dag wil het Onderpand jongeren uit de Westelijke Tuinsteden, vrienden en familie van makers en medewerkers, buren en andere geïnteresseerden de kans bieden om kennis te maken met deze 'Fame-school'. Tijdens de Open Dag worden onder andere workshops gegeven om het talent van de bezoekers in straatsporten zoals panna, hacky-sack en breakdance bij te schaven.

Alle theaterdisciplines uit het Onderpand worden gepresenteerd, er is een lounge ingericht waar de bezoeker zelf kan dromen en er is een bioscoop waar verschillende trailers worden vertoond. Kinderen zijn natuurlijk welkom, er is een kinderhoek ingericht waar de levensgrote poppen van Theater Terra (4+) een aantal mooie en soms ontroerende liedjes ten gehore brengen over de verliefde Kikker.

Tijdens de Open Dag vindt tevens de aftrap voor de nieuwe ISH voorstelling BALLS plaats, een theatershow vol sport, skate en moderne dans. Er is een demo te zien met verrassende tricks met BMX-fietsen, breakdance en basketbal uitgevoerd door de ISH masters. De voorstelling BALLS is nog in ontwikkeling en gaat op 8 februari 2007 in première in het Amsterdamse theater de Meervaart.

Theaterinitiatief rZpkt zal een fragment van de voorstelling Daggoedays laten zien, gevolgd door de Daggoeday-rap en een nagesprek met de makers. De rauwe voorstelling vol bittere humor brengt een uitvergroting van de dagelijkse realiteit. Met acteurs Fouad Mourigh en Farhane El Hamchaoui, Mike Libanon en Mareille Labohm - geregisseerd door Hugo Metsers.

De jonge straatcultuursterren van ISH verrassen het publiek met een knallende demo van de voorstelling 4-ISH. Deze voorstelling heeft het afgelopen theaterseizoen onder andere twee weken in een uitverkocht New Victory Theater op Broadway gestaan. Battles tussen beatbox en breakdance talent ontbreken niet en de professionele skaters, waaronder Tio Eerhart, vertonen hun kunsten op het spectaculaire skateparcours mét halfpipe.

Tijdens de muzikale afsluiting door Lexi & Edje, vol funky tunes en stampende bassen, wordt de soundtrack van de voorstelling BALLS voor het allereerst ten gehore gebracht.

Het Onderpand
Willinklaan 3-5

1067 SL Amsterdam
Tel: 020 3623112
www.stichtingbeeldenstorm.nl | www.rzpkt.com | www.theaterterra.nl | www.ish-events.com

----------
Voor meer informatie, beeldmateriaal en/of interviews: De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl
Leonie Kruisinga | 06 20953101 | leonie.kruisinga@demediavilla.nl Kim Middelbosch | 06 28126227 | kim.middelbosch@demediavilla.nl

----------
BETERRISH in het kort

Stichting Beeldenstorm maakt oorspronkelijk Nederlands musicaltheater geïnspireerd door de Nederlandse literatuur en amusementsgeschiedenis. Beeldenstorm heeft een repertoire weten samen te stellen dat nieuw en innovatief is, maar tegelijkertijd kan rekenen op bekendheid bij het publiek. Na de Griezelbus, de Zevensprong en Turks Fruit zijn op dit moment de voorbereidingen en audities voor de nieuwe musical Route 66 gaande. www.stichtingbeeldenstorm.nl

Theater Terra werd in 1978 opgericht door Theo Terra (artistiek leider) en staat al jaren bekend als een Nederlands gezelschap dat zich aan de top van het internationale jeugdtheater bevindt. Met familievoorstellingen als Kikker in de Wolken, Muis en Kleine Ezel speelt Theater Terra nationaal en internationaal. Momenteel zijn voorbereidingen voor de musical Matroos in de doos, naar aanleiding van het boek van Daphne Deckers, en Brief voor de koning. www.theaterterra.nl

De voorstelling rZpkt is in 2005 geproduceerd door Stichting Beeldenstorm. De eerste voorstelling rZpkt werd een groot succes (ruim 50.000 bezoekers), waarna werd besloten om van rZpkt een theaterinitiatief te maken. Met bittere komedies over actuele onderwerpen staat rZpkt nu in theaters, instellingen, jeugdgevangenissen én op scholen. De producties Liefde is Kouder dan de Dood en Daggoedays zijn beiden net in première gegaan en heel goed ontvangen door pers en publiek. www.rzpkt.com

ISH is het multidisciplinair danstheatergezelschap dat, onder artistieke leiding van Marco Gerris, crossovers maakt tussen straatcultuur en moderne dans. De naam ISH staat voor het multidisciplinaire karakter van de voorstellingen: acrobatische stunts en dans op inline skates, streetdance, breakdance, martial arts, videokunst, een live mix van een DJ, acrobatiek, rap, beatbox en zelfs bungee jumpen vinden een plek binnen ISH. www.ish-events.com

----------
Het programma van de Open Dag:


11:15

Kikker

zaal 1


11:40


4 ISH demo

zaal 3


12:00

Skate show

zaal 3


12:15

Balls tricks

zaal 3


12:30

Wish demo

zaal 1


12:50

Daggoedays

zaal 1


13:30


4 ISH demo

zaal 3


13:45

Skateshow

zaal 3


14:00

Balls tricks

zaal 3


14:15

Daggoedays

zaal 1


14:35

Wish demo

zaal 1


14:55

Beatbox Battle

kantine


15:15

Rap open dag

kantine


15:30

Einde

kantine

Gehele dag

Films, videos, trailers

zaal 2