NIVON

Wandelpaden
Lezing Overijssels Havezatenpad
door Jolanda Denekamp

Philip Bosma, coördinator van de werkgroep Nivonpaden Overijssel, houdt op donderdag 16 november een lezing over het Overijssels Havezatenpad in de openbare bibliotheek van Steenwijk. Steenwijk is het eindpunt van dit nieuwe Lange Afstandwandelpad (LAW 12) van het Nivon.

Philip Bosma zal de aanwezigen aan de hand van prachtige beelden van het landschap meevoeren door de provincie. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. De bibliotheek is te vinden aan de Nic. Ter Maethstraat 2 in Steenwijk.
Toegang: 1,50, inclusief koffie/thee.

De werkgroep Nivonpaden Overijssel heeft bijna tien jaar aan deze 300 kilometer lange route gewerkt. Het nieuwe wandelpad voert door de Tuin van Nederland. Overijssel staat als zodanig bekend vanwege het afwisselende en vaak kleinschalige landschap, dat door boeren en landheren is ingericht. De Nivon-route begint in Oldenzaal, eindigt in Steenwijk en voert langs vijftig prachtige havezaten. De provincie Overijssel en de Europese Unie hebben financieel bijgedragen aan dit pad.

Philip Bosma kent de provincie op zijn duimpje. Hij is bijzonder trots op het tot stand komen van het pad en op de inzet van de vrijwilligers van de werkgroep. ,,Zij zijn niet alleen verantwoordelijk voor de routebeschrijvingen, maar dragen ook zorg voor de markeringen - wit-rode strepen en het havezatenlogo en het onderhoud van het pad.'' De routegids van dit nieuwe pad is zeer compleet en biedt de wandelaar praktische informatie, achtergrondverhalen en beeldende fotografie. De route maakt deel uit van een landelijk netwerk van wit-rood gemarkeerde Lange Afstandwandelpaden (LAW).
De gids is verkrijgbaar bij de (gespecialiseerde) boekhandel, VVV- en ANWB-kantoren, of te bestellen bij het Nivon (www.nivon.nl) en het Wandelplatform-LAW. ISBN 90-70601-91-5, 208 paginas, 18,70.