Draka Holding N.V.

­PERSBERICHT­ AMSTERDAM, 16 NOVEMBER 2006

­ TRADING UPDATE ­

DRAKA VERWACHT VOOR 2006 EEN BEDRIJFSRESULTAAT VAN TEN MINSTE 88 MILJOEN EN EEN NETTORESULTAAT VAN TEN MINSTE 45 MILJOEN (BEIDE EXCLUSIEF INCIDENTELE POSTEN)

STOP, SWAP & SHARE PROJECTEN VERLOPEN VOLGENS PLANNING

VERDERE REDUCTIE VAN OPERATIONEEL WERKKAPITAALRATIO

De Raad van Bestuur van Draka Holding N.V. verwacht 2006 af te sluiten met een bedrijfsresultaat van ten minste 88 miljoen (2005: 37,6 miljoen) en een nettoresultaat van ten minste 45 miljoen (2005: 6,5 miljoen), beide exclusief incidentele posten1. Het operationele werkkapitaal zal als percentage van de omzet naar verwachting dalen tot onder 19% ondanks de forse stijging van de grondstoffenprijzen in 2006.

De naar verwachting forse verbetering van de resultaten is te danken aan de combinatie van verbeterende marktomstandigheden, met name in Europa, de voortgaande verlaging van de kostenbasis en een hogere efficiëntie in de fabrieken. Mede dankzij de verbeterende marktomstandigheden in Europa verwacht Draka volumegroei in al haar drie marktsegmenten te realiseren: in laagspanningskabel, speciaalkabel en communicatiekabel. De volumegroei in de tweede jaarhelft 2006 zal naar verwachting enigszins achterblijven ten opzichte van de uitzonderlijk sterke eerste zes maanden van dit jaar (8,7%). Daarentegen zal de forse stijging van de grondstoffenprijzen (koper en polymeren) in de tweede jaarhelft een geringere negatieve invloed op de marge hebben dan in de eerste zes maanden van 2006. Redenen hiervoor zijn de doorgevoerde prijsverhogingen en een stabilisatie van de grondstoffenprijzen in de afgelopen drie maanden.

Het Stop, Swap & Share (3xS) programma dat Draka in 2005 is gestart, draagt duidelijk bij aan de lagere kostenbasis en hogere efficiëntie in de fabrieken. De eerste fase zal dit jaar binnen Draka Cableteq worden afgerond waardoor de geïndiceerde, jaarlijkse kostenbesparingen van 15 miljoen ( 8 miljoen in de tweede jaarhelft van 2006) zullen worden gerealiseerd. Bij Draka Comteq verloopt de implementatie van het 3xS-project bij haar Cable Solutions-EMEA divisie ook volgens plan. De jaarlijkse kostenbesparingen zullen hier naar verwachting circa 12 miljoen bedragen en in 2008 volledig worden gerealiseerd. In 2007 zullen de eerste besparingen reeds worden behaald en naar verwachting uitkomen op circa 5 miljoen.

De incidentele posten zullen in de tweede helft van 2006 naar verwachting uitkomen op circa 20 miljoen negatief, bestaande uit een voorziening voor het 3xS-project dat Draka Comteq op 29 juni heeft aangekondigd. In de tweede jaarhelft 2005 waren de incidentele posten 23 miljoen negatief. Inclusief de eerder aangekondigde incidentele impairmentlast van 5 miljoen over de eerste zes maanden van 2006, zullen de incidentele posten in 2006 naar verwachting uitkomen op circa 25 miljoen negatief (2005: 7,1 miljoen negatief).

Draka verwacht over 2006 een positieve vrije kasstroom te genereren (exclusief de invloed van desinvesteringen en acquisities). Dit wordt vooral veroorzaakt door de verbeterde winstgevendheid. Het operationele werkkapitaal zal naar verwachting licht toenemen ten opzichte van 2005 als gevolg van de forse stijging van de grondstoffenprijzen. Echter, gecorrigeerd voor acquisitie-effecten blijft het operationele werkkapitaal min of meer stabiel. Draka verwacht dat het operationele werkkapitaal als percentage van de omzet lager dan 19% zal uitkomen ten opzichte van 20,0% in juni 2006 (ultimo 2005: 21,3%).


1 In 2006 zullen de netto incidentele posten naar verwachting uitkomen op circa 25 miljoen negatief (2005: 7,1 miljoen negatief). Draka Holding N.V. ­ Trading update

Draka Cableteq

De divisies binnen Draka Cableteq laten een sterke ontwikkeling zien. Gunstige marktomstandigheden in Europa, gedreven door het macro-economische herstel, en doorgevoerde kostenbesparingen vormen de basis hiervoor. De divisie Low-Voltage Cable profiteert hier optimaal van waardoor de goede ontwikkelingen van de eerste zes maanden worden gecontinueerd. Tevens zorgen gerichte sales & marketingacties voor halogeenvrije, brandvertragende kabel voor een vergroting van het speciaalkabelsegment binnen de divisie met de daarbij behorende verhoging van de operationele marge. Bij de divisie Rubber Cable leidt de strategische focus op kabel voor windenergie, zonne- energie en mijnbouw tot een forse verbetering van de winstgevendheid. De acquisitie van Cornelia Thies Kabeltechnik GmbH (Duitsland) in oktober 2006 past uitstekend binnen deze strategie waarbij Draka's leidende positie in de mondiale Windenergiemarkt verder is versterkt.

Bij de divisies Marine, Oil & Gas, Elevator Products en Mobile Network Cable blijven de ontwikkelingen onverminderd positief. Gunstige marktomstandigheden en een verdere versterking van de marktpositie hebben hieraan bijgedragen. De divisie Transport heeft haar marktaandeel bij leidende kabelboomproducenten zoals Yazaki (Japan), Lear (VS) en Delphi (VS) uitgebreid dankzij de, in juni 2006 aangekondigde, overname van de geïsoleerde kabelactiviteiten van International Wire Group, Inc. (VS). De integratie verloopt voorspoedig en de verwachting is dat deze aan het einde van dit jaar zal worden afgerond. Deze nieuwe activiteiten zullen, eerder dan verwacht, al in 2006 een kleine bijdrage aan het resultaat leveren.

De eerste fase van het 3xS-project, dat in september 2005 door Draka Cableteq werd gestart, is voltooid. De jaarlijkse kostenbesparingen van circa 15 miljoen zullen in 2006 volledig worden behaald. Na de realisatie van 7 miljoen in de eerste zes maanden van 2006 betekent dit dat de kostenbesparingen in de tweede jaarhelft zullen uitkomen op 8 miljoen. Draka Cableteq zal de productie-optimalisatieprojecten in diverse divisies continueren.

Draka Cableteq zal naar verwachting over de tweede helft van 2006 een verdere volumegroei en een fors hoger bedrijfsresultaat (exclusief incidentele posten) rapporteren ten opzichte van dezelfde periode van 2005 ( 29,2 miljoen). Alle divisies zullen naar verwachting wederom een bijdrage leveren aan de verbeterde resultaten. Volumegroei, een lagere kostenbasis en een betere productmix zijn de belangrijkste verklaringen hiervoor. Relatief stabiele grondstoffenprijzen (koper en polymeren) in de afgelopen drie maanden en doorgevoerde prijsverhogingen zullen er naar verwachting toe leiden dat het negatieve effect op de marge als gevolg van de hogere grondstoffenprijzen in de tweede jaarhelft 2006 minder hoog zal zijn dan in de eerste zes maanden van 2006.

Draka Comteq

De omstandigheden op de markt voor telecommunicatiekabel zijn in de tweede jaarhelft 2006 vergelijkbaar met die in de eerste zes maanden. De markt voor glasvezelkabel zal naar verwachting met 10­15% groeien dankzij een voortdurende goede vraagontwikkeling in de Verenigde Staten en Azië (met name Japan en China). De marktvraag in Europa groeit met ongeveer 5%. De glasvezel- en glasvezelkabelmarkten blijven zeer competitief.

Draka Comteq handhaafde haar marktpositie in China en breidde haar positie op zowel de Amerikaanse en Europese markt uit. In Europa verkreeg Draka Comteq twee prestigieuze Fibre-To- The-Home (FTTH) contracten. De eerste betrof een contract van Iliad, de vooraanstaande Franse Internet en telecommunicatie-provider op het gebied van triple-play oplossingen, om in Parijs een geavanceerd netwerk te leveren. Het project, dat naar verwachting binnen 24 maanden zal worden afgerond, bestaat uit de leverantie van twee miljoen kilometer geavanceerde glasvezel inclusief innovatieve kabels, ontworpen om snel te installeren. Daarnaast verkreeg Draka Comteq de opdracht van Glasvezelnet Amsterdam om circa 40.000 woningen en bedrijven in de stadsdelen Zeeburg, Oost/Watergraafsmeer en Osdorp op een glasvezelnetwerk aan te sluiten. Beide projecten onderbouwen Draka Comteq's leidende positie op het gebied van FTTH-oplossingen. Draka Holding N.V. ­ Trading update 2

De vraag naar telecommunicatiekoperkabel in Europa herstelt enigszins ten opzichte van de zwakke eerste jaarhelft 2006. Draka Comteq handhaaft hier haar marktpositie.

De datacommunicatiemarkt continueert de gezonde groei van circa 4-5% zowel in het koper- als in het glasvezelkabelsegment. Draka Comteq profiteert hier optimaal van. Het succesvol opstarten van de productie van CAT 5-koperkabel in de nieuwe productiefaciliteit in Slowakije (Presov) in het derde kwartaal van 2006 draagt hier aan bij.

Draka Comteq zal naar verwachting over de tweede helft van 2006 een fors hoger bedrijfsresultaat (exclusief incidentele posten) realiseren ten opzichte van de 1,1 miljoen in de overeenkomstige periode van 2005. Volumegroei en kostenbesparingen zullen naar verwachting het negatieve effect van hogere grondstoffenprijzen en de aanhoudende druk op de glasvezelkabelprijzen volledig compenseren.

Werkkapitaal

Draka verwacht dat door de fors hogere grondstoffenprijzen (de gemiddelde koperprijs is in 2006 tot op heden circa 90% hoger dan in de overeenkomstige periode van 2005) het absolute niveau van het operationele werkkapitaal ultimo 2006 licht zal toenemen ten opzichte van het voorgaande boekjaar. Het operationele werkkapitaal als percentage van de omzet zal echter dalen tot onder 19% (ultimo 2005: 21,3%). De inspanningen van de speciale werkkapitaal-taskforce zullen ook in 2007 onverminderd worden voortgezet.

Raad van Bestuur
Amsterdam, 16 november 2006

Draka Holding N.V. ­ Trading update 3


---- --