KNMG

Thema-avond 'De zorgverzekeringswet kritisch bekeken', georganiseerd door KNMG district Groningen

Datum 16-11-2006 t/m 16-11-2006
Geaccrediteerd? nee
Locatie UMCG, Groningen (Rode zaal)

Op donderdagavond 16 november a.s. van 19.30 - 22.00 uur organiseert KNMG district Groningen in de Rode zaal van het UMCG de thema-avond:

'DE ZORGVERZEKERINGSWET KRITISCH BEKEKEN'

Voordat op 1 januari jongstleden de Zorgverzekeringswet (Zvw) van kracht werd hebben velen zich gewaagd aan voorspellingen over de effecten van de invoering van deze wet. Nu bijna een jaar later is het tijd om een tussenbalans op te maken. Waar staan we? Wat zijn de ervaringen tot nu toe? Waren de zorgen over de invoering terecht of valt het misschien wel mee? Of kunnen we die conclusies nog niet trekken? Wat moet er de komende periode nog gebeuren?

De KNMG staat voor de bevordering van de kwaliteit van de beroepsuitoefening en voor de kwaliteit van de volksgezondheid. KNMG district Groningen heeft daarom de effecten van de Zorgverzekeringswet gemonitord op:
- de (financiële en fysieke) toegankelijkheid van de zorg;
- beroepsgeheim en privacy;

- professionele autonomie en kwaliteit van zorg; en
- preventie.

De resultaten van deze monitor worden gepresenteerd door Eric van Wijlick, beleidsmedewerker KNMG. Dit vormt de input voor een beschouwing en een discussie.

Mr. J.F.M. Aartsen (directeur beleidsstaf UMCG) en Prof. dr. D. Post (emeritus hoogleraar Sociale Geneeskunde) zullen vervolgens op de betekenis van deze resultaten ingaan tegen de achtergrond van de maatschappelijke ontwikkelingen en de consequenties voor (de marktwerking in) de gezondheidszorg nu en in de toekomst.

Nadere informatie en aanmelden:
Mail naar: knmg.groningen@planet.nl of kijk op: http://members.home.nl/knmg20