AutoRai

Prijzen nieuwe Mitsubishi Pajero bekend

(11/16/2006)
Volgend op de wereldpremière, tijdens de Autosalon van Parijs, maakt Mitsubishi nu de prijzen bekend van de nieuwe Pajero. De hoeksteen van Mitsubishiâs 4x4-strategie staat eind januari bij de Nederlandse dealers met een vanafprijs van 51.990 euro inclusief BTW en BPM. In het segment van echte 4x4âs is dit zondermeer concurrerend te noemen. De volledig nieuwe off-roader van Mitsubishi combineert de sterke punten van zijn voorgangers met een hedendaagse uitstraling en de modernste techniek. Ondanks veel vernieuwingen is de Pajero onveranderd een pure, onverzettelijke 4x4; oppermachtig in het terrein, geknipt voor het zware werk maar met alle denkbare luxe en comfort. De Pajero biedt net als voorheen keuze uit twee carrosserie-varianten: de driedeurs Short Wheel Base (SWB) en de vijfdeurs Long Wheel Base (LWB), met maximale trekgewichten van respectievelijk 2.800 kg en 3.300 kg.

Mitsubishi biedt voor de Pajero keuze uit twee motoren; een vernieuwde 3.2 DI-D-dieselmotor of een 3.8 MIVEC V6-benzinemotor met standaard een 5-traps automatische transmissie en 184 kW/250 pk.

De dieselkrachtbron is nu uitgerust met common-rail injectie en voldoet aan de Euro 4 emissie-norm. In combinatie met een handgeschakelde 5-versnellingsbak levert deze krachtbron 118 kW/160 pk. In combinatie met de 5-traps-automaat komt het vermogen iets hoger uit; 125 kW/170 pk.

Prijzen & Uitrusting
De nieuwe Pajero kent drie uitrustingsniveauâs; Invite, Intense en Instyle. De 3.2 Di-D SWB Invite kost ⬠51.990,-. Deze uitvoering heeft onder meer front-, zij-, en gordijnairbags, een midden differentieellock, een inschakelbaar differentieellock achter, Mitsubishi Active Stability & Traction Control (M-ASTC), automatische klimaatregeling, 17 inch lichtmetalen velgen en een radio/cd-speler. De 5-traps automatische transmissie vergt een bijbetaling van ⬠2.200,-. De 5-deurs LWB kost ⬠3.800,- meer; ⬠55.790,-. De 3.2DI-D Invite LWB Automaat komt daarmee op ⬠57.990,-.

De Pajero 3.2 DI-D Intense (uitsluitend leverbaar als 5-deurs LWB) staat in de prijslijst voor ⬠61.990,-. Ten opzichte van de Invite krijgt dit model tevens standaard automatische transmissie (vijftraps), 18-inch 6-spaaks lichtmetalen velgen, privacy glass, cruise control, parkeersensoren, een 860 Watt Rockford geluidssysteem en zilveren roofrails.

De zeer luxe LWB Instyle voegt daar nog weer xenon koplampen, 10-spaaks 18 inch lichtmetalen velgen, een elektrisch bedienbaar zonnedak, elektrisch verstelbare voorstoelen, zwart lederen bekleding inclusief stoelverwarming en het

Mitsubishi Multi Communicatie Systeem, bestaande uit navigatie met touchscreen, een 30 Gb music server, een DVD-speler en een achteruitrij/parkeercamera (ter vervanging van de parkeersensoren van de Invite) aan toe.

De Instyle LWB biedt, zonder prijsverschil, keuze uit de 3.2 DI-D diesel- en de 3.8 MIVEC V6-benzinemotor. Beide staan voor ⬠68.490,- in de prijslijst.

Met de nieuwe Pajero biedt Mitsubishi het beste uit twee werelden. Enerzijds is er geen enkele concessie gedaan met betrekking tot de befaamde off-road kwaliteiten, anderzijds zijn rijeigenschappen op de verharde weg nóg weer verder verbeterd. Voeg daarbij het tijdloze, stijlvolle ontwerp en het zeer fraai afgewerkte interieur en het is evident dat de nieuwe Pajero het succes van zijn voorganger moeiteloos zal evenaren.