Packard Bell sluit overeenkomst met Google

Wijchen, 16 november 2006 - Packard Bell heeft een samenwerking gesloten met Google. Binnen de overeenkomst worden alle Packard Bell-computers standaard uitgerust met een aantal Google-functionaliteiten.

Packard Bell-gebruikers beschikken hierdoor over Google Desktop, Google Earth, Google Picasa foto-organiser software en de Google Toolbar voor zowel de browser Mozilla Firefox als Microsoft Internet Explorer. Met deze overeenkomst bereikt Google met zijn zoek- en organiser-software Packard Bell-klanten over de hele wereld. Al deze software wordt voorgeïnstalleerd op de Packard Bell-computers.

"Packard Bell heeft design en gebruiksgemak hoog in het vaandel staan en wij zien dit ook terugkomen in de Google-applicaties", aldus Aymar de Lencquesaing, CEO van Packard Bell. "Met de Google-software kunnen wij onze klanten standaard voorzien van snelle en gebruiksvriendelijke zoeksoftware."

Met Google Desktop kunnen Packard Bell-gebruikers eenvoudig bestanden rangschikken en terugvinden op hun computer. Google Toolbar biedt direct toegang tot internet-zoekfuncties vanaf iedere website. Google Picasa stelt gebruikers in staat om foto's eenvoudig te delen, zoeken en te bewerken. Tenslotte biedt Google Earth gebruikers de mogelijkheid de hele wereld online te bekijken via satellietbeelden.

Over Packard Bell
Packard Bell biedt een breed assortiment van Digitale Home Entertainment producten waaronder desktops, notebooks, mp3-spelers, televisies, dvd-recorders, GPS- en opslagproducten.

Packard Bells strategie is om naast krachtige thuiscomputers een compleet assortiment Digitale Home Entertainment producten aan te bieden. De integratie van deze producten met de reeds sterke positie op de consumenten desktop- en notebookmarkt, zorgen voor uitgebreide productlijnen, nieuwste technieken en opvallend design om tegemoet te komen aan de eisen van eindgebruiker. Dankzij deze strategie heeft Packard Bell een zeer sterke positie in de consumenten desktop- en notebookmarkt.

Packard Bell werd in 1986 opgericht en is één van Europa's vooraanstaande leveranciers van thuiscomputers. Het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Wijchen, Nederland. Packard Bell-producten worden bij alle grote retailketens verkocht. Meer informatie over Packard Bell vindt u op: www.packardbell.nl