Politie Haaglanden

Persberichten 16 november

Haaglanden, 16-11-2006

Fietsers rijden tegen autoportier
Den Haag - Twee Haagse dames van 39 en 45 botsten woensdag 15 november rond 13.00 uur met hun fietsen op een autoportier en kwamen ten val. De 34-jarige automobilist uit Den Haag wilde op de Hobbemastraat uit zijn auto stappen en zag de slachtoffers over het hoofd. Het 45-jarige slachtoffer reed tegen het portier en sloeg over de kop. Zij is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Het 39-jarige slachtoffer botste op de fiets van het andere slachtoffer. Zij hoefde niet te worden vervoerd.

Weggelopen na aanrijding
Den Haag - Een 9-jarige jongen uit Den Haag werd woensdag 15 november rond 16.00 uur aangereden op de Wouwermanstraat. Het slachtoffer stak het kruispunt met de Abraham van Beyerenstraat over en werd aangereden door een automobilist. Na de aanrijding is de automobilist uitgestapt en weggelopen. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval en is op zoek naar de identiteit van de verdachte. De achtergebleven auto stond niet op zijn naam.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag - Een hennepkwekerij in aanbouw werd woensdag 15 november rond 21.30 uur ontmanteld. De politie reageerde op de melding dat twee personen een pand aan de Fagelstraat in en uit liepen met vermoedelijk materiaal van een hennepkwekerij. In het pand werden goederen aangetroffen om een hennepkwekerij te starten. De verdachten waren niet meer aanwezig. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de in aanbouw zijnde hennepkwekerij.

Controle fietsverlichting
Den Haag - De politie hield woensdag 15 november tussen 19.45 - 20.30 uur een fietsverlichtingscontrole in de Vondelstraat. In totaal kregen 13 fietsers een bekeuring, omdat hun fietsverlichting niet in orde was. Een bekeuring kost 20,--. Controles in het kader van de landelijke campagne Val op, Fiets verlicht zullen de komende maanden veelvuldig in Haaglanden plaatsvinden.

Jongen (12) gewond door aanrijding
Den Haag - Een 12-jarige Hagenaar is op woensdag 15 november rond 8.45 uur op de kruising met de Sportlaan en de Kruisbeklaan gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen wilde op de kruising afslaan, maar zag hierbij een bromfietser over het hoofd. De 34-jarige Haagse bromfietser kon een aanrijding niet voorkomen. De fietser is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De bromfietser kwam met de schrik vrij.

Vrouw gewond bij aanrijding
Den Haag Een 58-jarige Haagse vrouwelijke fietser is woensdagochtend omstreeks half negen gewond geraakt bij een aanrijding op de ventweg langs de Neherkade. De 37-jarige bestuurder van een bestelbus wilde inparkeren en zag daarbij de vrouw over het hoofd. Het slachtoffer raakte gewond aan haar nek en hoofd. Ze is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Motorrijder aangehouden
Den Haag Een 20-jarige Hagenaar is woensdagavond omstreeks half elf aangehouden, omdat hij zonder rijbewijs een motor bestuurde. Politiemensen zagen de man met een passagier achterop over de Neherkade rijden. Beide droegen geen helm en reden veel te hard. De agenten zagen de motor bovendien twee keer door rood rijden. De politie raakte de motor kwijt, maar zag deze even later weer staan bij een wasstraat aan de Binckhorstlaan. Daar kon de bestuurder worden gecontroleerd en bleek dat hij geen motorrijbewijs had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, zijn motor is in beslag genomen.

Openhartigheid levert een bekeuring op
Rijswijk Een 19-jarige inwoner uit Delft verklaarde vorige week aan enkele politieagenten dat hij was gezakt voor zijn rijexamen. Dezelfde agenten zagen de man echter woensdag 15 november om 12.45 uur rijden over de Sir Winston Churchilllaan. Zij waren het gesprek met de man nog niet vergeten en trakteerden hem op een bekeuring.

Dronken op de brommer
Rijswijk Een 39-jarige bromfietser uit Rijswijk werd woensdag 15 november om 20.38 uur aangehouden. De man reed dusdanig slingerend dat politieagenten hem aan een controle onderwierpen. De man had te veel gedronken en blies 570 ug/l. Een 24-jarige automobilist uit Rijswijk werd donderdag 16 november om 03.50 uur op het Hendrik Ravesteijnplein aangehouden. Ook hij had te veel gedronken. Aangezien er mogelijk ook drugs waren gebruikt door de man werd hem een bloedproef afgenomen.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
s-Gravenzande In een woning aan de Buijs Ballotstraat trof de politie woensdag 15 november om 10.40 uur een hennepkwekerij aan. In totaal werden 844 planten aangetroffen en in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van het pand. De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Rijles eindigt met een bon
Wassenaar Een 50-jarige inwoner uit Wassenaar trachtte woensdag 15 november om 21.00 uur zijn 19-jarige zoon de beginselen van het autorijden bij te brengen. Het duo werd rijdend aangetroffen op het parkeerterrein van de Wassenaarseslag. Politieagenten beëindigde de rijles en beiden kregen een proces-verbaal.

Zonder licht onder invloed
Wassenaar Een zonder verlichting rijdende personenauto was donderdag 16 november om 01.00 uur de aanleiding voor een nadere controle van surveillerende politieagenten. De 42-jarige bestuurster uit Wassenaar reed over de Jagerlaan Noord en na controle bleek dat zij teveel had gedronken. De vrouw kreeg een rijverbod van 24 uur, omdat zij niet actief meewerkte aan het blaasonderzoek. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Verdachte veroorzaker ongeval aangehouden
Wassenaar Een 59-jarige automobilist uit Voorschoten werd woensdag 15 november om 15.00 uur aangehouden. De man veroorzaakte op de Hofcampweg een aanrijding met een 27-jarige automobilist uit Wassenaar. Na het ongeval reed hij echter door. Dankzij enkele getuigen kon de veroorzaker worden achterhaald.

Drie aanhoudingen na vechtpartij
Voorburg Drie inwoners uit Voorburg (tussen 40-53 jaar) zijn woensdag 15 november rond middernacht aangehouden op de Bleijenburgstraat. De drie waren betrokken bij een vechtpartij waarbij een 40-jarige Voorburgse gewond raakte en in een ziekenhuis moest worden behandeld aan haar verwondingen. De politie onderzoekt de aanleiding van de twist.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
Zoetermeer Een motorrijder van Politie Haaglanden zag woensdag 15 november om 21.15 uur op Rijksweg A12 een auto met zeer hoge snelheid rijden. De agent volgde de automobilist en constateerde dat de snelheid 210 km/u was. De 33-jarige automobilist uit Rotterdam werd direct bekeurd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.