Gemeente Vlaardingen


Onthulling vitrine met archeologische vondsten Vlaardingen-cultuur 08 november 2006

Op donderdag 16 november is iedereen om 16.00 uur van harte welkom om in het stadskantoor (Westnieuwland 6) te komen luisteren en kijken naar een stukje Vlaardingse geschiedenis. Cees Wind, voormalig archeologisch adviseur van de gemeente zal vertellen hoe de toevallige vondst van een vuurstenen bijl, tijdens de aanleg van de Westwijk in het najaar van 1958, leidde tot een grootschalig archeologisch onderzoek. Het was de eerste keer dat Neolithische nederzettingsresten in West-Nederland aan het licht kwamen!

Wat deze ontdekking zo bijzonder maakte, en wat de gevolgen ervan geweest zijn horen we van Leo Verhart, archeoloog, conservator bij het Rijksmuseum van Oudheden en bekend van de Teleac-cursus Nederland in de prehistorie.

Het Vlaardings archeologisch kantoor wil het naderende jubileum van de ontdekking van de Vlaardingen-cultuur niet ongemerkt voorbij laten gaan. Evert van Ginkel, van TGV teksten & presentatie zal bekendmaken hoe de gemeente hier aandacht aan wil gaan
besteden.

Wethouder Ben van der Velde (van o.a. cultuur) onthult de nieuwe inhoud van de stadsvitrine in het Stadskantoor. Hiermee krijgen de aanwezigen alvast een voorproefje van de unieke vondsten uit de Vlaardingen-tijd.

De bijeenkomst duurt van 16.00 uur tot 17.30 uur