Uitnodiging Symposium "Risico's in plantaardige producten".
Geachte mevrouw, mijnheer,
Graag nodig ik u uit voor het symposium "Risico's in plantaardige producten" dat op donderdag 16
november as. wordt gehouden bij de VWA in Den Haag. Het voorlopige programma is bijgevoegd.
Residuen van bestrijdingsmiddelen, mycotoxinen en pathogene micro-organismen op groente en fruit
en andere producten van plantaardige oorsprong vormen in beginsel een risico voor de consument.
De wetgeving inzake genetisch gemodificeerde levensmiddelen is er op gericht om de consument een
keuzemogelijkheid te laten. Tijdens het symposium zal de VWA een overzicht geven van haar
werkzaamheden op dit boeiende terrein en van de in de afgelopen jaren geboekte resultaten ter
bescherming van de consument.
Het dagprogramma zal bestaan uit een informatief gedeelte in de ochtend met als onderwerpen
mycotoxinen, microbiologische risico's van groenten en fruit en GGO's. Tijdens de middag is er ruimte
voor discussie rond de thema's openbaarheid van controlegegevens en residuen van
bestrijdingsmiddelen. De onderwerpen zullen worden ingeleid door de betrokken onderzoekers van de
VWA en het RIVM en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven (The Greenery) en Milieudefensie.
Een debatleider zal uw menig over deze onderwerpen vragen tijdens het plenaire debat aan het slot
van het symposium.
Het symposium heeft plaats in de Clingendaelzaal bij de VWA. U wordt verzocht u aan te melden door
het bijgesloten antwoordformulier ingevuld te retourneren ter attentie van Mw. Van der Laan (zie
onderaan de mail). Omdat het aantal zitplaatsen in de Clingendaelzaal beperkt is zal uw aanmelding
in volgorde van binnenkomst worden behandeld.
Ik kijk uit naar uw aanwezigheid bij het symposium en een boeiende discussie.
Met vriendelijke groet,
Wim van Eck
Hoofdinspecteur Levensmiddelen en genotmiddelen.
Voedsel en Warenautoriteit.
---- --
SYMPOSIUM `RISICO'S IN PLANTAARDIGE PRODUCTEN'
donderdag 16 november 2006
09.30 9.45 Ontvangst met koffie en thee
Ochtendprogramma
9.45 10.00 Opening symposium door André Kleinmeulman (IG VWA) en Wim van Eck, VWA
10.00 10.20 Mycotoxinen in levensmiddelen Martien Spanjer, VWA
10.20 10.40 Toxicologische aspecten van Mycotoxinen, RIVM
10.40 11.00 Discussie
11.00 11.30 Koffie en thee
11.30 11.50 Microbiologie van groente en fruit , Aarieke Coenen-De Jong, VWA
11.50 12 .10 Genetische gemodificeerde organismen in levensmiddelen en grondstoffen, Karen
Visser, VWA
12.10 - 12.30 Discussie
12.30 13.30 Lunch
Middagprogramma
13.30 13.50 Acute toxiciteit van residuen van bestrijdingsmiddelen, Renkse Hittenhausen
Gelderblom, VWA
13.50 14.10 Risico's van residuen van bestrijdingsmiddelen, Wouter van Eck, Milieudefensie
14.10 15.00 Residuen van bestrijdingsmiddelen en openbaarheid van controlegegevens,
Henk van der Schee, VWA
15.00 - 15.30 Koffie en thee
15.30 15.50 Openbaarheid van controlegegevens, effecten in de handel, A. van der Linden, Greenery
15.50 16.30 Plenair debat
16.30 17.30 Borrel
Vragen van de media kunnen worden gesteld aan onze afdeling persvoorlichting: Coen Gelinck (070) 448 40 74 of coen.gelinck@vwa.nl
---- --
Voedsel en Waren Autoriteit