Gemeente Ede

nummer 235 / Ede, 16 november 2006

College neemt besluit over huisvestingsvoorzieningen scholen

Het college van burgemeester en wethouders van Ede heeft op 14 november het Programma 2007 voorzieningen huisvesting onderwijs vastgesteld. In dit programma staan de huisvestingsvoorzieningen die de schoolbesturen voor het komende jaar hebben aangevraagd. De gemeente gaat medewerking verlenen aan 38 van in totaal 72 aanvragen. In totaal gaat het hierbij om een bedrag 806.024,-

Zo is besloten om de aanvraag van de Veldhuizerschool voor een uitbreiding met een derde lokaal te honoreren. Voor buitenonderhoud aan diverse scholen is een bedrag van 427.500 nodig. Het college heeft alle aanvragen getoetst en daarbij gekeken naar de bestaande planning en de noodzakelijkheid van de gevraagde voorziening. Daarbij doen zich geen grote verrassingen voor. Alleen bij OBS Prinsenakker in Bennekom worden de ramen, deuren en kozijnen een jaar eerder vervangen dan gepland.
Ook wordt er geld uitgetrokken de aanschaf van nieuw meubilair en lesmateriaal. De aanvragen van de Koepelschool, Veldhuizerschool, Kleine Prins, De Valk (buitengebied Lunteren), Ericaschool in Otterlo, de Rehobothschool en de Ds. D.A. Detmarschool zijn gehonoreerd.

Grote investeringen
In de begroting 2006-2009 is ook een bedrag 24.464.025,- gereserveerd voor enkele grote investeringen in de komende jaren. Het gaat hierbij onder andere om de nieuwbouw VMBO voor Het Streek en de geplande nieuwbouwscholen in vlek B in Kernhem.
Al enkele jaren maakt het Programma voorzieningen huisvesting onderwijs deel uit van het Integraal Accommodatieplan (IAP). Omdat voor de actualisatie van het IAP 2007 - 2010 meer tijd nodig is, heeft het college het Programma Onderwijshuisvesting 2007 losgekoppeld van het IAP.
Het college zal het Integraal Accommodatieplan 2007 2010 naar verwachting in het voorjaar vaststellen.

---