Syntens


---

Innovatienet trekt eerste jaar 250.000 bezoekers

Innovatienet, het innovatieportal voor ondernemend Nederland, draait sinds 1 november proef met het nieuwe communicatiemiddel Chatfone. Chatfone is een toepassing waarmee bezoekers van een website direct en online kunnen chatten met medewerkers. Met dit middel kunnen klanten sneller geholpen worden met hun innovatievragen en kunnen vragen sneller worden âdoorverbondenâ naar de juiste personen binnen de organisatie. Innovatienet start daartoe een aantal âpilotsâ. Wanneer de pilots goed uitpakken wordt gewerkt aan de mogelijkheid chats door te zetten naar deskundigen van andere organisaties. âVia de chatfone kan ik gewoon een chat starten als ik vragen hebâ, stelt Ingeborg Schreuder, mededirecteur van Chatfone. Ingeborg Schreuder is vanaf haar derde jaar doof en maakt zich sterk voor publieksvriendelijke communicatie.

8000 Innovatienetleden

Sinds de start van Innovatienet, een initiatief van Syntens, hebben ruim 8000 ondernemers zich aangemeld voor Mijn Innovatienet, het besloten deel van het portal. Daarnaast worden de diensten en informatie van Innovatienet op het openbare deel van de website ook ontsloten via andere organisaties. De nieuwste samenwerkingspartner is het Bedrijvenloket, dé ingang op internet voor alle ondernemers die informatie van de overheid nodig hebben.

Samenwerken en kennisdelen

Innovatienet is het digitale kanaal waarmee Syntens in opdracht van het ministerie van economische zaken het midden- en kleinbedrijf voorlicht en adviseert over innovatie. Ondernemers en andere geïnteresseerden kunnen een eigen besloten deel van de website gebruiken door zich aan te melden op de website. Onder meer om samen te werken via Innovatiegroepen, een digitaal platform waarbij ondernemers gegevens, tips, informatie en kennis kunnen delen. Daarnaast kunnen Innovatienetleden samenwerkingsverzoeken plaatsen; partners zoeken die kennis, geld, of ideeën voor innovatieve producten of diensten inbrengen. Ook kunnen de leden via een uitgebreide âstel een vraag moduleâ concrete vragen stellen aan collega-ondernemers en zelf kennis delen door eigen verhalen op het portal te plaatsen.

Innovatienet biedt op het open deel van de website allerhande informatie over innovatie. Zoals praktijkverhalen, achtergrondinformatie en links naar andere organisaties. Tevens kunnen ondernemers diverse online hulpmiddelen vinden, de zogenoemde scans, waarmee ze zelf kunnen bepalen welke onderdelen van de bedrijfsvoering innovatiekansen bieden. Uit onderzoek blijkt dat de website voorziet in de behoefte aan (innovatie) informatie. Sinds de start in augustus 2005, hebben 250.000 bezoekers de site bezocht met een gemiddelde bezoekduur van 11 minuten.