FNV

FNV Bondgenoten aanwezig bij lancering Viktor & Rolf-collectie voor H&M

Donderdag 9 november is FNV Bondgenoten op ludieke wijze aanwezig bij de lancering van de collectie van het ontwerpersduo Viktor & Rolf voor modeketen H&M. Bij het H&M-filiaal in de Amsterdamse Kalverstraat praat de bond met zijn eigen Viktor & Rolf over de CAO in de mode- en sportwinkels.

Vakbondsbestuurder Karin Heynsdijk: We zullen goed zichtbaar zijn met onze oranje strikken en harten. Samen met onze Viktor & Rolf look-a-likes willen we nogmaals aandacht vragen voor de verslechtering in de arbeidsvoorwaarden van de werknemers in de mode- en sportwinkels. De werkgeversvereniging Mitex eist een verregaande flexibiliteit van de werknemers zonder daar meer geld tegenover te stellen. De werknemers willen nieuwe onderhandelingen.

Naast de verruiming van de werktijden, worden de toeslagen voor de koopavonden en zaterdagmiddagen afgeschaft. Bovendien hebben de werknemers een tweede wachtdag bij ziekte. Iedereen die boven de loonschaal verdient, krijgt na 1 januari 2008 geen loonsverhoging meer.

Uit onderzoek, verricht door Intomart Gfk in opdracht van de bond in de week van 16 oktober, blijkt dat een ruime meerderheid achter FNV Bondgenoten te staan. Van de 351 ondervraagden steunt 66% de vakbond in de wens de onderhandelingen over de mode- en sport CAO te heropenen. Gemiddeld 16% van de ondervraagden is tevreden met het huidige akkoord.

In de mode- en sportbranche werken circa 100.000 werknemers waarvan ruim 40 procent jonger is dan 23 jaar.
---