Gemeente Breda

Gemeente honoreert initiatieven Hart voor je buurt

Burgemeester en wethouders honoreren 22 van de 35 subsidieverzoeken in de derde ronde van de campagne Hart voor je buurt.

Het totaalbedrag van de gehonoreerde aanvragen bedraagt EUR 50.533,=. Het betreft verzoeken tot maximaal EUR 5.000,= voor initiatieven van bewoners. Zij dragen bij aan een groter saamhorigheidsgevoel door zelf mee te werken aan een prettige, leefbare en veilige buurt. Dat is de kernboodschap van de campagne ` Hart voor je buurt', een gezamenlijk initiatief van maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en de gemeente Breda.

In de derde ronde 2006 zijn er 34 nieuwe aanvragen ontvangen en is een verzoek uit de tweede ronde na completering en nader onderzoek in deze ronde alsnog beoordeeld.

In totaal zijn er 35 aanvragen beoordeeld. In deze laatste ronde van `Hart voor je buurt' van 2006 ligt de nadruk op verbetering van de veiligheid, door de plaatsing van poorten in brandgangen en het plaatsen van hekken rondom onveilige speeltuintjes. Ook deze keer is er ruim aandacht voor de (her-)inrichting van speeltuintjes, de viering van enkele straat- en buurtfeesten en het opfleuren van de wijk door het plaatsen van plantenbakken. Daarnaast zijn aanvragen gehonoreerd voor het creëren van een praatplek voor jong- en oud, het maken van muurschilderingen, een ochtend bloemschikken en in een enkel geval is een bijdrage gegeven voor het maken van informatieboekjes voor de wijk.

Van de 35 behandelde verzoeken is de verdeling over de stadsdelen als volgt:


- Centrum : 4


- Noord-West : 4


- Noord-Oost : 5


- Zuid-West : 9


- Zuid-Oost : 13

Van de ingediende verzoeken is er een onderscheid te maken in de volgende onderdelen:

7 verzoeken om speelvoorzieningen;

9 verzoeken vanwege veiligheidsaspecten;

4 verzoeken om de woonomgeving op te fleuren/te verbeteren;

8 verzoeken voor een viering en/of organisatie van (culturele) evenementen;

7 diverse verzoeken.

De indieners van een subsidieverzoek krijgen persoonlijk bericht. Bij een afwijzing ontvangt de indiener bericht met de motivatie op grond waarvan deze beslissing is genomen. Met de initiatiefnemers van de gehonoreerde verzoeken wordt door ` Hart voor je buurt' een overeenkomst gesloten waarin de afspraken over de afrekening zijn vastgelegd.

Tegen het collegebesluit kan beroep worden aangetekend ingevolgde de AWB (Algemene Wet Bestuursrecht).

Breda, 14 november 2006