AutoRai

Opel Zafira verkozen tot 'Gezinsauto van het Jaar 2007'

(11/14/2006)
De Opel Zafira is verkozen tot Gezinsauto van het Jaar 2007. De Zafira gaf zijn directe concurrenten het nakijken en won met grote afstand. De bekendmaking van de prestigieuze titel vond plaats op 5 november, tijdens de laatste dag van de Jonge Gezinnenbeurs in Utrecht. De verkiezing van de Gezinsauto van het Jaar, jaarlijks georganiseerd door de bladen Ouders van Nu, Kinderen, Groter Groeien en ANWB Kampioen, leverde dit jaar ruim 20.000 stemmen op, zowel via het internet als tijdens de Jonge Gezinnenbeurs. De Zafira kreeg bijna 50% van de stemmen en bleef daarmee zijn twee overgebleven concurrenten ruim voor. Eerder had een vakjury al uit een groot aantal kanshebbers drie autoâs geselecteerd, waaronder de Zafira.

William Boxman, carline manager compact vehicles van Opel Nederland is niet verbaasd dat de Zafira tot Gezinsauto van het Jaar is verkozen. âDe Opel Zafira biedt een enorme hoeveelheid ruimte en flexibiliteit voor het gehele gezin. De MPV is dankzij het unieke Flex7-stoelsysteem in luttele ogenblikken om te bouwen van zevenzitter tot tweezitter, zonder dat hierbij stoelen verwijderd hoeven te worden. Daarnaast is ook de veiligheid dik in orde; de Zafira haalde de maximale score van vijf sterren bij de gerenommeerde EuroNCAP crashtest. Bovendien is de Opel dankzij een gunstige vanafprijs een aantrekkelijke aanbieding, ook voor jonge gezinnen.â

Ook het brede motorengamma biedt voor elk wat wils. De Zafira is leverbaar met drie benzinemotoren, drie dieselvarianten en is zelfs als aardgasvariant verkrijgbaar. De vanafprijs bedraagt ⬠24.480,- voor de 1.6 Twinport in Essentia-uitvoering.