Gemeente Stein


Leefbaarheidsenquete kernen Elsloo, Nieuwdorp, Oud Stein, Stein Centrum/Kerensheide en Urmond

13-11-2006

De enquête hoort bij een onderzoek dat de gemeenten in de Westelijke Mijnstreek gezamenlijk doen naar de behoeften van bewoners op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Van iedere kern ontvangen 250 personen (steekproefsgewijs) een enveloppe met de leefbaarheidenquête.

Op de uitslag van het onderzoek kan het gemeentelijk beleid uiteindelijk worden afgestemd. De gemeenten roept de mensen van de kernen die een enquête hebben ontvangen op om die in te vullen en zo spoedig mogelijk, in elk geval voor 1 december aanstaande terug te sturen. Op die manier kunt u van zich laten horen als het gaat over de toekomst van uw dorp of buurt!

De uitslag van de enquête wordt in de Schakel en op de website bekendgemaakt. Naar aanleiding van deze uitslag worden de inwoners van de kernen uitgenodigd voor een consultatieavond om over deze uitslag te discussiëren.

De bewoners van Berg aan de Maas en Meers hebben al aan dit onderzoek meegewerkt. Van de consultatieavonden die gehouden zijn voor de inwoners van deze kernen, krijgen de bezoekers van deze avonden een analyse thuisgestuurd.