NIOD


8.11.2006

Peter Romijn op 14 november in het Verzetsmuseum Amsterdam over 'Burgemeesters in oorlogstijd'

Peter Romijn, adjunct-directeur NIOD, geeft op14 november om 19.30 uur in het Verzetsmuseum Amsterdam een lezing over 'Burgemeesters in oorlogstijd'. De lezing wordt voorafgegaan door filmfragmenten en na afloop is er discussie.

In het kader van Vijf visies op de oorlog, het NIOD met lezingen bij het verzetsmuseum, geeft prof. dr. Peter Romijn, adjunct-directeur NIOD, op14 november om 19.30 uur in het Verzetsmuseum Amsterdam een lezing over 'Burgemeesters in oorlogstijd'. De lezing wordt voorafgegaan door filmfragmenten en na afloop is er discussie.

Het begrip Burgemeester in oorlogstijd staat symbool voor (hoge) ambtenaren die in oorlogstijd doorwerken. Waren zij gewetenloze handlangers van de bezetter die een nazificatie van het ambtelijk apparaat nastreefde of was hun optreden grosso modo in het belang van het Nederlandse volk? Peter Romijn is hoofd van de afdeling onderzoek en adjunct-directeur auteur van het NIOD Hij is auteur van Burgemeesters in oorlogstijd: besturen tijdens de Duitse bezetting (Balans, Amsterdam 2006).

Locatie
Alle lezingen starten om 19.30 uur in de gehoorzaal van het Verzetsmuseum. De toegangsprijs voor de lezingen bedraagt 7,50 euro p/p; 5,50 euro met CJP, Vrienden van het NIOD/Verzetsmuseum. Reserveren is sterk aanbevolen: telefoon 020 620 25 35 of e-mail: info@verzetsmuseum.org. Meer informatie http://www.verzetsmuseum.org/ of d.barnouw@niod.nl