Ingezonden persbericht

"Nederland onvoldoende voorbereid op overstroming"
Wat als de dijken doorbreken? Willem Alexander onlangs namens de adviescommissie Water zijn zorg over dit onderwerp. Nederland is onvoldoende voorbereid op een overstroming. Dat stelt ook professor Eelco Dykstra, hoogleraar International Emergency Management van de George Washington University. Dykstra, die de adviescommissie Water adviseerde, geeft op 13 november aan de Hogeschool van Amsterdam een lezing over dit onderwerp.

Zijn lezing zal gaan over de kans dat Nederland getroffen wordt door een watersnoodramp en welke methoden, middelen en mensen er nu zijn voor hulp en evacuatie. Professor Dykstra's studie over de Katrina ramp in New Orleans legt hij de link tussen watersnoodrampen en crisismanagement. Hij benadert dit onderwerp vanuit zowel de 'humane' kant als vanuit 'logistics 'en probeert daarmee bij te dragen aan het verkleinen van de afstand tussen "beleid" en "praktijk".
Eelco Dykstra is auteur van het boekje "Katrina in Nederland, storm over Europa" waarin hij beschrijft hoe Nederland al dan niet is voorbereid op een ramp van de omvang van die van de Katrina. Dit boekje zal tijdens de lezing verkrijgbaar zijn (kosten 10 euro).

Plaats: Hogeschool van Amsterdam, locatie Leeuwenburg, weesperzijde 190. Kantine begane grond. Tijd: maandag 13 november. Aanvang 15:00 uur.