Ingezonden persbericht

"Jeugdzorg Utrecht is staat binnen de staat"

Schreinende situatie: baby wordt bij moeder weggehaald op basis van onbetrouwbare info van informanten. Vervolgens heeft zij noch haar advocaat in een rechtzaak toegang tot de informatie waar de rechter zijn uitspraak in belangrijke mate op baseert. Waar een terreurverdachte uitermate moeilijk te veroordelen blijkt omdat het bewijs niet rond te krijgen is, zo is omgekeerd een moeder haar dochter kwijt op grond van vooringenomenheid en geen sprankje bewijs. Zie de volgende link:

http://www.sbbj.nl/forum/index.php?a=topic&t=462

Een kennis van mij ligt onder het vergrootglas. Een schattige vrouw overigens, heel bezorgd voor haar kinderen en inmiddels totaal kapot gemaakt door bureau jeugdzorg Utrecht.

Na een zwaar leven met een man met losse handjes, de scheiding en de impact die dat had op haar zoon van nu 10 jaar die daar enige gedragsproblemen door ontwikkelde, dacht deze allochtone dame er goed aan te doen bureau jeugdzorg in te schakelen om geholpen te worden. Ze woont in een klein religieus dorpje dat hoewel het veel dichter bij Amsterdam ligt, tot de provincie Utrecht moet behoren als het om jeugdzorg gaat.

Iemand van de kerk, tevens kraamverzorgster en die als huisvriendin veel over de vloer kwam, die bemerkte haar zwangerschap en bekokstoofde als informante van jeugdzorg dat de baby vrijwel onmiddellijk bij pleegouders werd ondergebracht, op de 5e dag na thuiskomst. Een ware judas dus.

Na het opvragen van het dossier bij jeugdzorg, blijkt het bol van onwaarheden te staan.

Daarnaast worden via het amk de geheime, persoonlijke aantekeningen van allerhande andere 'hulpverleners' toegevoegd, die zelfs voor een advocaat niet in te zien zijn, terwijl een rechter er zwaar aan tilt. Hoezo recht?

Jeugzorg vindt dat er geen kans op hechting moet gaan bestaan tussen baby en moeder en veroordeelt beiden tot een bezoekrecht van 1 uur per 6 weken. Ze vinden dat de baby een sterke band met het pleeggezin moet ontwikkelen, als ware het adoptie-ouders.

Het pleeggezin is overigens ook bijzonder actief in de kerk in een nabijgelegen dorp. Ik vermoed gemene zaak.

Iets wat de baby nooit zou zijn overkomen als ze bij haar moeder zou zijn geweest: bij iedere onmoeting volop merkwaardigheden als onder de muggebulten, zeer verkouden, etc.

De moeder van de baby ervaart dit alles als een marteling.

Hoe verkracht je een beminnelijke, zorgzame moeder zonder haar met 1 vinger aan te raken? Vraag het bureau jeugdzorg utrecht. Ze zijn gespecialiseerd!

Ik zou graag zien dat een onderzoeksjournalist deze praktijken van bureau jeugdzorg utrecht onder het vergrootglas legt, aantoont dat het een staat binnen de staat is, dat mensen veroordeeld worden zonder dat er ooit fatsoenlijk hoor en wederhoor is toegepast en dan eens horen wat politici hierover te zeggen hebben.

Geplaatst Nov 5, 2006, 11:55 am