'Nieuwe contractvormen, nieuwe kansen' - Deventer
donderdag 9 november 2006
Aan nieuwe aanbestedingsvormen geen gebrek. Toch kiezen opdrachtgevers nog te vaak voor het traditionele gunnen op de laagste prijs. Iedereen kent de nadelen. Aanbesteden betekent voldoen aan de laagste kwaliteitsnormen. Ruimte voor innovatie is er niet. En de communicatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer is minimaal, wat weer leidt tot miscommunicatie. Vaak is het de onbekendheid met nieuwe contractvormen die het vertrouwde aanbesteden met dichtgetimmerde programma's van eisen in de hand werkt. Daarom organiseert BouwLokalen een aantal bijeenkomsten onder het thema 'Nieuwe contractvormen, nieuwe kansen'.
Drempelvrees is niet nodig
Drempelvrees voor nieuwe contractvormen is onnodig. Zo bestaat er al uitvoerige regelgeving op het gebied van andere manieren van gunnen. Bovendien is er al veel ervaring opgedaan met andere vormen aan aanbesteden. Tijdens BouwLokalen ontdekt u wat ervoor komt kijken om nieuwe contractvormen succesvol te integreren in uw bedrijfsvoering.
Heldere praktijkvoorbeelden
Cruciaal is immers dat opdrachtgever en opdrachtnemer elkaar veel vrijer laten. Als opdrachtgever gaat het erom dat u oplossingsvrij specificeert maar ondertussen goed afweegt wat voor u van belang is. Als die vraag eenmaal goed is geformuleerd, kunt u veel beter de verschillende alternatieven op waarde schatten. En daarmee de kwaliteit van uw project en de bouw verder te verhogen. Heldere praktijkvoorbeelden in GWW, B&U en openbare ruimte laten u zien hoe anderen al succes behalen met nieuwe contractvormen. Kom daarom ook naar BouwLokalen als u innovatie op waarde weet te schatten!
Programma
15:30 uur Ontvangst
16:00 uur Opening en welkom
16:10 uur Ontwikkelingen en betekenis voor opdrachtgever en opdrachtnemer, prof. dr. ir. Hennes de Ridder (TU Delft)
16:40 uur Vragen & discussie
16:55 uur Pauze
17:10 uur Praktijkvoorbeelden en hulpmiddelen, ing. Teun van Reeuwijk (CROW)
17:50 uur Vragen & discussie
18:00 uur Afsluiting met hapje en drankje
Stichting Bouw Research