Ingezonden persbericht


Persbericht


---

METRO VESTIGT HET GUINNESS WORLD RECORD(TM) ALS GROOTSTE KRANT TER WERELD

Amsterdam, 8 november 2006

Guinness World Records, de internationale marktleider in het vastleggen van wereldrecords, heeft vandaag aan Metro de prestigieuze titel 'Grootste Krant ter Wereld' toegekend. Craig Glenday, hoofdredacteur van Guinness World Records, overhandigde de officiële award op 8 november in Londen aan Pelle Tornberg, voorzitter en CEO van Metro International.

Met 70 edities in 93 grote steden in 21 landen en in 19 talen is Metro het grootste en snelst groeiende dagblad ter wereld. Metro beschikt over een uniek, internationaal bereik en wordt dagelijks gelezen door 18,5 miljoen jonge, actieve en goed opgeleide lezers.

Dit jaar alleen al zijn er nieuwe Metro-edities gelanceerd in Tsjechië, Spanje, Mexico en Kroatië. De laatste paar maanden hebben grote adverteerders zoals Nokia, Samsung en British Airways effectief gebruik gemaakt van Metro's internationale netwerk om over de hele wereld jonge, drukbezette mensen te bereiken.

Pelle Tornberg, voorzitter en CEO van Metro International, reageert: "Deze prestigieuze prijs is het resultaat van ons harde werken en toewijding van de diverse Metro-teams over de hele wereld. Het innovatieve en succesvolle bedrijfsmodel van Metro heeft voor een ware revolutie gezorgd in de media. Met grote uitbreidingsplannen in het vooruitzicht is Metro van plan dit record nog een tijdje te behouden. Het is een eer erkend te worden door Guinness World Records, een voortreffelijk beschermer van wereldrecords."

Craig Glenday, hoofdredacteur van Guinness World Records, is ook verheugd: "Guinness World Records is blij Metro te erkennen als een nieuw lid van onze recordbrekende familie. We feliciteren hen met deze buitengewone prestatie: het vestigen van het wereldrecord 'Grootste Krant ter Wereld' op 8 November 2006, ter gelegenheid van de Global Record Breakers Day."

Guinness World Records is autoriteit op het gebied van recordbrekende prestaties. Het Guinness Book of Records is in 1955 voor het eerst gepubliceerd en is nu in meer dan 100 landen en 23 talen te verkrijgen. Met jaarlijks wereldwijd 3 miljoen verkochte exemplaren behoort dit boek tot een van de meest verkochte boeken aller tijden. Vorig jaar vierde Het Guinness Book of Records zijn 50e editie (1955-2005). De Guinness World Records website (www.guinnessworldrecords.com) heeft meer dan 11 miljoen bezoekers per maand.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: met: Silvio de Groot, algemeen directeur en uitgever Metro Holland, 020 - 511 4000.

Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag in een oplage van 500.000 exemplaren gratis verspreid via NS-stations, McDonald's vestigingen, 160 grote postkantoren, RET Rotterdam, GVB Metro-stations Amsterdam, GVU Utrecht, universiteiten en scholen. De 1.664.000 lezers (NOM Print Monitor 2006-1) zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend.

Metro is het grootste en snelst groeiende dagblad van de wereld. Metro wordt uitgegeven in 70 edities in 21 landen in 19 talen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Dagelijks lezen meer dan 18,5 miljoen mensen Metro.