Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Slachtoffer ongeval overleden

Oosterwolde (Gld), 08-11-2006 o Het uit Kampen afkomstige slachtoffer is dinsdagavond (7/11) in het Zwolse ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De politie had doorgekregen dat het slachtoffer 78-jaar was, maar dit moet 77 zijn. Oorspronkelijke bericht van 7-11-2006

Een 78 jarige fietser uit Kampen is maandagmiddag (06/11) ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een bedrijfsauto op de kruising Oosterdorperstraatweg/ Winterdijk in Oosterwolde (Gld). Hij is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

Maandag (06/11) omstreeks 14:55 uur reed een 29 jarige automobilist uit Oosterwolde in zijn bedrijfsauto over de Winterdijk. Hij kwam uit de richting van de Winterdijk en reed in de richting van de Westerweg. Bij het kruispunt, een verplichte stopkruising voor hem, met de Oosterdorperstraatweg bracht hij zijn auto niet volledig tot stilstand. Bij het optrekken bleek hij een fietser over het hoofd te hebben gezien, waardoor een aanrijding ontstond. Een passerende verpleegkundige verleende in afwachting van de hulpverleningsdiensten eerste hulp.

Het slachtoffer raakte zwaar gewond en is in kritieke toestand overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle, alwaar de man op intensive care ligt.

De politie wil graag in contact komen met mensen die rond het tijdstip van de aanrijding in de buurt van de kruising waren en iets over het gebeurde kunnen verklaren.