FNV

FNV Bondgenoten: ludieke actie tijdens ondernemersdag mode- en sportdetailhandel

Wat: ludieke actie vakbonden tijdens ondernemersdag mode- en sportdetailhandel (Mitex) Wanneer: maandag 6 november 2006 om 10.00 uur Waar: Theater en Congrescentrum Orpheus, Churchillplein 1, Apeldoorn

Maandag 6 november houdt FNV Bondgenoten een ludieke actie tijdens de ondernemersdag van de werkgevers in de mode- en sportdetailhandel. Onder het motto Mode & Sport CAO: het failliet van de branche protesteren de bonden middels lege kledingrekken en alternatieve CAO-boekjes tegen de CAO in de mode- en sportwinkels. De actie is een gezamenlijk initiatief van FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en RMU.

Karin Heynsdijk, bestuurder FNV Bondgenoten: Dit is nog maar het begin. De komende tijd blijven we ludieke acties organiseren om zo de aandacht te vestigen op de verslechterde arbeidsvoorwaarden van de werknemers in de mode- en sportwinkels. Als het aan ons ligt, komen er nieuwe onderhandelingen waarbij alledrie de vakbonden aan tafel zitten.

Werkgevers die de ondernemersdag bezoeken krijgen een alternatief CAO-boekje. Hierin wordt uitgelegd waarom FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en RMU tegen de Mode- en Sport CAO zijn. Tegelijk doen de bonden een voorstel aan de werkgevers zodat alsnog een CAO met de gezamenlijke bonden kan worden afgesloten.

Uit onderzoek, verricht door Intomart Gfk in opdracht van de bond in de week van 16 oktober, blijkt dat een ruime meerderheid achter FNV Bondgenoten te staan. Van de 351 ondervraagden steunt 66% de vakbond in de wens de onderhandelingen over de mode- en sport CAO te heropenen. Gemiddeld 16% van de ondervraagden is tevreden met het huidige akkoord.

In de mode- en sportbranche werken circa 100.000 werknemers waarvan ruim 40 procent jonger is dan 23 jaar.
---