Provincie Zeeland



Aanpak N251 tussen Aardenburg en Eede

Op maandag 6 november is de provincie Zeeland begonnen met de reconstructie van de N251 tussen Aardenburg en Eede.

Dit deel van de N251 krijgt een nieuwe asfaltlaag en nieuwe strepen. Het fietspad aan de westzijde van de N251 wordt drie meter breed en toegankelijk voor fietsverkeer in beide richtingen. Aan de oostzijde van de N251 komt een parallelweg voor tweerichtingsverkeer van 3,50 meter breed met verharde bermen aan weerszijden.

Aansluitingen

De Oldeweg blijft voorlopig aangesloten op de hoofdrijbaan; de Sara Beytsweg sluit aan op de parallelweg. Bij de Dopersweg wordt een ovonde, een ovale rotonde, aangelegd. Via deze ovonde is het benzinestation bereikbaar.

Planning

De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd.

Tijdens de eerste fase wordt het gedeelte vanaf Smedekensbrugge tot net vóór de Dopersweg aangepakt. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het de bedoeling dat deze fase vóór de kerstvakantie gereed is.

Tijdens de tweede fase wordt de ovonde bij de Dopersweg aangelegd met het aansluitende gedeelte tot aan het Hazewegeling. De planning is dat deze fase in het eerste kwartaal van 2007 gerealiseerd wordt.

Overlast

Tijdens de werkzaamheden blijft de N251 in beide richtingen toegankelijk, het verkeer wordt geregeld door middel van een verkeersregelinstallatie. Woningen en percelen langs de weg blijven bereikbaar, maar overlast voor het verkeer en de omwonenden is tijdens de werkzaamheden niet te vermijden.

Duurzaam Veilig Verkeer West Zeeuwsch-Vlaanderen

De reconstructie van de N251 wordt uitgevoerd in het kader van Duurzaam Veilig Verkeer West-Zeeuwsch- Vlaanderen. Het project Duurzaam Veilig Verkeer West Zeeuwsch-Vlaanderen is in 1996 gestart met de hoofddoelstelling het aantal verkeersongevallen terug te dringen.

Ingrid de Kubber, telefoon 0118-636906, 8 november 2006, persberichtnr. 198-2006

Zie ook: Overig
Situatieschets