NU'91

NU91 is internationale spreekbuis voor Verpleegkundigen en Verzorgenden
7-11-2006

In mondiale en in Europese organisaties vertegenwoordigt NU91 álle Nederlandse verpleegkundigen en verzorgenden. Door haar lidmaatschappen van internationale organisaties treedt NU91 op als de spreekbuis van Nederlandse verpleegkundigen en verzorgenden.

Door zelfstandig op te treden versterkt NU91 haar stem en daarmee de positie van verpleegkundigen en verzorgenden. Niet alleen in Nederland, maar ook in Europa en de hele wereld.

NU91 heeft zich bezonnen op de invulling van haar taken op het gebied van internationale samenwerking. Uit deze evaluatie is gebleken dat een gecombineerde vertegenwoordiging van meerdere organisaties leidt tot onduidelijkheid en verwarring.

NU91 wil helderheid en duidelijkheid creëren, niet alleen op nationaal, maar ook op internationaal gebied. Problemen als internationale arbeidsmobiliteit, een Europees tekort aan verpleegkundigen en verzorgenden, een Europese kwalificatiestructuur en een toenemende zorgvraag vragen om een krachtige, eensluidende stem vanuit Nederland.

NU91 is lid van:
International Council of Nurses (ICN)
European Federation of National Nurses Associations (EFN) World Health Organisation Europe, Nurses and Midwifery Forum (WHO-Europe)
Working Group of European Nurse Researchers (WENR) European Students Nurses Networking Group (ESNG) NU91 is aspirant lid van:
European Public Services Union (EPSU)
7-11-2006

NU91 is internationale spreekbuis voor Verpleegkundigen en Verzorgenden