KNHS


Toekomstplannen KNHS positief door Ledenraad ontvangen 7/11/2006

ERMELO (KNHS) - Tijdens de ledenraadvergadering van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie op maandag 6 november stond het Meerjarenbeleidplan 2007-2010 centraal. Algemeen directeur John Bierling presenteerde met trots de belangrijkste speerpunten van het beleid van de paardensportbond voor de komende vier jaar. De Ledenraad ging unaniem met het beleidsplan akkoord en had daar aan het einde van de bespreking een welgemeend applaus voor over.

Bij het opstellen van het Meerjarenbeleidplan is uiteraard goed gekeken naar maatschappelijke trends in Nederland en de ontwikkelingen in de paardensport. In combinatie met de ambities van de KNHS zijn op basis hiervan vijf kernpunten vastgelegd. In eerste instantie blijft de KNHS werken om de kwalitatief hoogwaardige dienstverlener te zijn voor alle paardensporters. Bovendien wil zij een prominente rol spelen in de belangenbehartiging en de promotie van de paardensport. Daarnaast bevordert zij de prestatiegerichte paardensport. Uiteraard kan dit niet zonder een adequate ondersteuning aan verenigingen en een verantwoorde omgang met pony en paard. Bij de bespreking van de speerpunten van beleid werd benadrukt, dat het versterken van de lokale verenigingen en het invulling geven aan de wensen van het individuele lid beide centraal staan.

Begroting
Penningmeester Sevinga gaf een toelichting op de begroting en hield de Ledenraad voor, dat de huidige begrotingssystematiek in de toekomst beperkingen kan geven om grote nieuwe projecten te kunnen oppakken. De begroting werd door de ledenraad goedgekeurd, waardoor ook de nieuwe tarieven van de KNHS zijn vastgelegd.

Statuten & studenten
De ledenraad gaf groen licht voor de wijzigingen in de statuten voor de regio's, kringen en mendistricten. De ledenraad zag geen bezwaren in de horizontale instroming van de studentenruiters. Zij kunnen voortaan ook onder de vlag van de KNHS hun activiteiten ontplooien.