Persbericht 7 november 2006
Koninklijk Horeca Nederland benoemt Valkenburg a.d. Geul tot Beste
Afdeling 2006
Valkenburg a.d. Geul Beste Afdeling 2006
Venlo, 7 november 2006 - Dit jaar heeft Koninklijk Horeca Nederland
tijdens het jaarcongres voor de vierde keer een van haar afdelingen
beloond, omdat zij zeer succesvol is in het behartigen van collectieve
belangen van plaatselijke horecaondernemers. Het Landelijk Bestuur
heeft Valkenburg a.d. Geul tot Beste Afdeling 2006 benoemd. De
afdeling heeft een beker ontvangen uit handen van John Laan,
vice-voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland.
De afdeling Valkenburg a.d. Geul ontvangt deze prijs, omdat zij een
goede belangenbehartiging heeft bereikt, na jaren van moeizaam overleg
met de lokale overheid. Dit is mede te danken aan een nieuwe
geïntegreerde horecanota, waarmee een werkgroep enthousiast aan het
werk is gegaan. De afdeling Valkenburg a.d. Geul heeft bijvoorbeeld
bereikt dat het terrassenbeleid in Valkenburg is versoepeld.
Afdelingsleden worden actief betrokken en op de hoogte gehouden door
middel van een digitale nieuwsbrief. Het bestuur van de afdeling
Valkenburg functioneert daarbij als een netwerkbestuur, waarbij het
enthousiasme en de betrokkenheid van de leden positief zijn
opgevallen.
Behalve een beker en oorkonde, ontvangt de winnende afdeling eigen
briefpapier, waarop is vermeld dat ze is verkozen tot Beste Afdeling
2006. Ieder jaar reikt Koninklijk Horeca Nederland prijzen uit aan de
Beste Afdeling, Beste Regio en Beste Vakgroep.
Brancheorganisatie Koninklijk Horeca Nederland behartigt de
collectieve en individuele belangen van ruim 20.500 professionele
horecaondernemers die als dé gastheer van de samenleving staan voor
kwaliteit. De vereniging is opgebouwd uit 16 regios, die weer
onderverdeeld zijn in 231 afdelingen. De organisatie onderscheidt 7
horecasectoren te weten: Hotels, Restaurants, Discotheek- en
Zaalbedrijven, Chinees-Indische bedrijven, Café- en Barbedrijven,
Fastfood- en IJsbedrijven en Toerisme, Recreatie & Sport.
---
Noot voor de redactie -