Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 7 november 2006
Koninklijk Horeca Nederland benoemt Valkenburg a.d. Geul tot Beste Afdeling 2006
Valkenburg a.d. Geul Beste Afdeling 2006
Venlo, 7 november 2006 - Dit jaar heeft Koninklijk Horeca Nederland tijdens het jaarcongres voor de vierde keer een van haar afdelingen beloond, omdat zij zeer succesvol is in het behartigen van collectieve belangen van plaatselijke horecaondernemers. Het Landelijk Bestuur heeft Valkenburg a.d. Geul tot Beste Afdeling 2006 benoemd. De afdeling heeft een beker ontvangen uit handen van John Laan, vice-voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland.

De afdeling Valkenburg a.d. Geul ontvangt deze prijs, omdat zij een goede belangenbehartiging heeft bereikt, na jaren van moeizaam overleg met de lokale overheid. Dit is mede te danken aan een nieuwe geïntegreerde horecanota, waarmee een werkgroep enthousiast aan het werk is gegaan. De afdeling Valkenburg a.d. Geul heeft bijvoorbeeld bereikt dat het terrassenbeleid in Valkenburg is versoepeld. Afdelingsleden worden actief betrokken en op de hoogte gehouden door middel van een digitale nieuwsbrief. Het bestuur van de afdeling Valkenburg functioneert daarbij als een netwerkbestuur, waarbij het enthousiasme en de betrokkenheid van de leden positief zijn opgevallen.

Behalve een beker en oorkonde, ontvangt de winnende afdeling eigen briefpapier, waarop is vermeld dat ze is verkozen tot Beste Afdeling 2006. Ieder jaar reikt Koninklijk Horeca Nederland prijzen uit aan de Beste Afdeling, Beste Regio en Beste Vakgroep.

Brancheorganisatie Koninklijk Horeca Nederland behartigt de collectieve en individuele belangen van ruim 20.500 professionele horecaondernemers die als dé gastheer van de samenleving staan voor kwaliteit. De vereniging is opgebouwd uit 16 regios, die weer onderverdeeld zijn in 231 afdelingen. De organisatie onderscheidt 7 horecasectoren te weten: Hotels, Restaurants, Discotheek- en Zaalbedrijven, Chinees-Indische bedrijven, Café- en Barbedrijven, Fastfood- en IJsbedrijven en Toerisme, Recreatie & Sport.
---

Noot voor de redactie -