Wageningen Universiteit

Jan Terlouw over verantwoorde energievoorziening

7 nov 2006 19:45

Onderdeel: Wageningen UR

Locatie: Scheikunde collegezaal, WURgebouw 316, Dreijenplein 4-10, Wageningen

Organisatie: Natuurwetenschappelijk Gezelschap Wageningen

Voor onze energievoorziening verstoken we in slechts enkele honderden jaren de fossielen die honderden miljoenen jaren nodig hebben gehad om zich te vormen. Deze bron van energie raakt niet alleen snel uitgeput, maar het gebruik ervan heeft ook grote gevolgen voor het klimaat.

Zijn er alternatieven? Op dit moment zijn er maar twee duurzame energiebronnen beschikbaar: energie uit kernsplijting en van de zon. Beide energiebronnen worden veel bediscussieerd in de (inter)nationale politiek. Dr. Jan Terlouw gaat in op deze discussie en zal daar ook belangrijke geo-politieke aspecten bij betrekken.

Dr. Jan Terlouw, studeerde Wis- en Natuurkunde aan de Universiteit van Utrecht. Van 1972 â 1982 was hij actief in de politiek, onder andere als vice-premier en minister van Economische Zaken in de Kabinetten van Agt II en III. Van 1983-91 was dr. Terlouw secretaris-generaal van de Europese Conferentie van Transportministers in Parijs en van 1991 tot 1996 Commissaris van de Koningin in de provincie Gelderland.

Het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Wageningen organiseert lezingen voor iedereen die geïnteresseerd is. De onderwerpen van de lezingen zijn niet alleen wetenschappelijk interessant maar hebben ook maatschappelijke relevantie.



Zie het origineel
Info: Natuurwetenschappelijk Gezelschap Wageningen