ABN AMRO

Amsterdam, 6 november 2006

ABN AMRO verkoopt zijn private banking activiteiten in Monaco aan CMB

ABN AMRO Private Banking en Compagnie Monégasque de Banque (CMB) hebben een principe- overeenkomst gesloten over de verkoop van de private banking activiteiten van ABN AMRO in Monaco aan CMB, een dochter van het Italiaanse Mediobanca. De transactie wordt naar verwachting in december 2006 afgerond.
De verkoop van de private banking activiteiten in Monaco past binnen de strategie van ABN AMRO Private Banking om zich verder te concentreren op het optimaliseren van het wereldwijde private banking netwerk van ABN AMRO. Het verkopen van de activiteiten in Monaco stelt de bank in staat om zich verder te concentreren op groei binnen de andere markten van het wereldwijde private banking netwerk van ABN AMRO en draagt bij aan een grotere doelmatigheid. ABN AMRO's Private Bank is sinds 1990 actief in Monaco. Op het kantoor in Monaco werken in totaal 24 medewerkers. CMB, onderdeel van Mediobanca, is al sinds 1976 in Monaco actief. CMB heeft in Monaco drie kantoren en 140 medewerkers.
De Business Unit Private Clients van ABN AMRO levert private banking diensten aan vermogende particulieren. Daarbij staat het bouwen van een sterke relatie met de klant voorop. ABN AMRO is een leidende private bank in Nederland en Frankrijk, en heeft een sterke marktpositie in onder meer Luxemburg, Zwitserland en Duitsland. ABN AMRO Private Clients is vertegenwoordigd in totaal 23 landen en gebiedsdelen en heeft wereldwijd meer dan 3000 medewerkers in dienst om zijn klanten overal ter wereld van dienst te zijn. De klanten van Private Clients kunnen overal op de wereld aanspraak maken op de expertise en diensten van ABN AMRO. ABN AMRO maakt deel uit van de wereldwijde top 10 van dienstverleners op het gebied van private banking activiteiten.

Perscontacten ABN AMRO: 020-6288900

Perscontacten CMB: +377 93 15 77 13


---- --