Gemeente Waalwijk Brabantbespaart.nl

Energieadvies en subsidie voor Brabantse huiseigenaren

Heeft u een eigen woning? Ontdek hoe u kunt besparen op uw energierekening. Met deze boodschap roept de provincie Noord-Brabant particuliere huiseigenaren op om zich te laten adviseren over energiebesparende maatregelen aan hun woning.

Via de internetsite http://www.brabantbespaart.nl/ en het speciale telefoonnummer 0900-9002050 komen Brabantse huiseigenaren snel en kosteloos te weten welke maatregelen voor hun specifieke situatie nuttig zijn. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om dubbel glas, een zonneboiler, een hoogrendementsketel of dakisolatie. Als ze dat willen worden de woningbezitters daarnaast in contact gebracht met een installateur of isolatiebedrijf die de maatregelen kan uitvoeren.

Om de Brabantse huizenbezitters over de streep te trekken komt de provincie ook met een nieuwe subsidieregeling, speciaal voor particulieren. Als ze twee energiebesparende maatregelen aan hun woning laten uitvoeren, komen ze in aanmerking voor een subsidie van 500. De volledige voorwaarden zijn te vinden op http://www.brabantbespaart.nl/.

Naast de internetsite is er ook informatie via tv- en radiospotjes op Omroep Brabant, reclameposters in Brabantse bushokjes, advertenties in de huis-aan-huisbladen en folders in het gemeentehuis.

Publicatie datum 06-11-2006