Gemeente Hengelo

Scholen spelen het spel De Verkeersslang

Bij veel basisscholen worden kinderen met de auto naar school gebracht. Daardoor ontstaan onveilige situaties en parkeerproblemen. Bovendien is het niet goed voor het milieu. Ook de gemeente Hengelo wil dat dit probleem blijvend aandacht krijgt. Daarom is maandag 6 november voor de tweede keer het spel De Verkeersslang op zeven basisscholen in de gemeente Hengelo gestart. Vorig jaar hebben met veel enthousiasme tien basisscholen aan dit spel meegedaan. De Verkeersslang richt zich op de promotie van milieuvriendelijk en veilig vervoer naar school. Het spel wordt een hele lesweek gespeeld en wordt ondersteund met lesmateriaal.

Sticker verdienen

Om een speciale sticker te verdienen moeten de Hengelose kinderen een week lang zoveel mogelijk met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer naar school komen. De stickers worden dagelijks verzameld en op De Verkeersslang geplakt. Als De Verkeersslang aan het einde van de week volgeplakt is, krijgen de kinderen van de school een prijs.

Brandweer overvalt school

Maandagochtend zijn leerlingen en hun ouders van de St. Janschool overvallen door de brandweer. Met deze actie heeft de brandweer aandacht gevraagd voor veiligheid en bereikbaarheid. De brandweer was vlak voordat de school begon bij de St. Janschool aanwezig, omdat dan ouders hun kinderen naar school brengen. Dat
veroorzaakt parkeerproblemen rond de school en dus is de school niet meer goed bereikbaar voor de hulpdiensten als er bijvoorbeeld brand uitbreekt.

Meten is weten

Voor , tijdens maar ook een aantal weken na het spel worden door alle klassen van de school meetformulieren ingevuld. Via die formulieren is goed te zien hoeveel kinderen op een veilige en milieuvriendelijke manier naar school gaan en of dat percentage is toegenomen.

De deelnemende basisscholen zijn: St. Plechelmus, De Wingerd, Het Kompas, St. Janschool, OBS De Piramide, Waarbeekschool. Kijk ook op www.verkeersslang.nl voor actualiteiten en meetresultaten.