Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen, 31-10-2006

Onderzoek naar inbraak
EELDERWOLDE Een 27-jarige medewerker van een bouwbedrijf uit Groningen deed maandag aangifte van diefstal. Uit en zeecontainer bij een bouwplaats aan de Ter Borchlaan zijn diverse elektrische gereedschappen gestolen. Daarbij zat onder ander een laser. De geschatte schade loopt sowieso op tot zon 6000,- De inbraak is in het weekend gepleegd. (06-193977)

Politie ziet dief winkelen
EMMEN Surveillerende agenten zagen maandagmiddag een 53-jarige dief uit Schoonebeek zijn slag slaan. Met een lege tas ging de man winkel aan de Dalipassage binnen en gevuld kwam hij er weer mee naar buiten. De agenten hebben de man aangesproken. Hij bleek een jack gesloten te hebben. Op het bureau bleek dat de man onderzijn eigen broek ook nog en spijkerbroek uit de winkel aan had. De man is in verzekering gesteld. (06-193975)

Winkelverbod voor dief

ASSEN - Een 63-jarige inwoner van de gemeente Aa en Hunze heeft maandagmiddag alvast een voorschot genomen op zijn diner. De man at zijn toetje in de winkel op. Het lege pak vla verstopte hij tussen de eieren. Bij de kassa gekomen rekende de man de vla niet af. Hierop werd hij door het personeel aangesproken en overgedragen aan de politie. De man heeft van de winkelier een verbod gekregen om de winkel weer te bezoeken. Van de politie kreeg de man een dagvaarding om zich te verantwoorden voor de rechter. (06-194055)

Zakkenrollers?!

EMMEN De afgelopen dagen zijn er enkele meldingen bij de politie binnengekomen van verwenen portemonnees en tassen. Zo werd een tas weggenomen uit een café aan de Hoofdstraat in de Monetpassage werd een tas ontvreemd en in de Picassopassage werd tas met daarin een portemonnee met een ID kaart en bankpassen gestolen. De politie heeft om het dieven lastig te maken. (06-194002/004/008)

Man springt in auto aanrijding gevolg
HOOGEVEEN De politie heeft maandagavond een 54-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor huiselijk geweld. De man wachtte zijn 52jarige ex-echtgenote op het Haagje op. Toen zij met de auto aankwam rijden om te parkeren op de parkeerplaats sprong de man bij vrouw in de auto en probeerde haar te smoren. Daarbij trok hij aan het stuur. Hierdoor is de auto tegen een geparkeerde bus gebotst. Na de aanrijding heeft de man zich uit de voeten gemaakt. De man is door de politie aangehouden (06-194097)

Zoon aangehouden voor huiselijk geweld
BEILEN Door de politie is een 24-jarige inwoner van Beilen aangehouden. De man had dinsdagmorgen vroeg na een ruzie zijn 47-jarige vader geslagen. Door de vader is aangifte gedaan bij de politie. Dit traject zal opgepakt worden in het kader van het project Huiselijk geweld. (06-194119)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.