AutoRai

Chevrolet WTCC-coureur Alain Menu wint in Buenos Aires

(10/31/2006)
Chevrolet WTCC coureur Alain Menu heeft, met zijn teamgenoot Matias Rossi, in een Chevrolet de 200 kilometer van Buenos Aires gewonnen, de belangrijkste race uit het Argentijnse TC2000 Touring Car Championship.
Zijn beide stalgenoten uit het WTCC, Rob Huff en Nicola Larini, waren minder fortuinlijk omdat de twee teamgenoten van beide rijders al in de eerste ronde uitvielen.

Matias Rossi ging als eerste van start en veroverde in de vierde ronde de leiding. Bij de verplichte pitstop nam Alain Menu het stuur over van de Chevrolet bij een voorsprong van 14 seconden. De Zwitserse coureur, een van Chevroletâs race winnaars in het WTCC 2006, breidde gestaag de voorsprong uit terwijl de nummers twee en drie knokten om de runner-up positie.

Nicola Lariniâs co-driver, Christian Ledesma, was zo ongelukkig om al in de eerste bocht van de eerste ronde in aanraking te komen met een privé Chevrolet Astra rijder. Marcello Bugliotti, de co van Rob Huff, verloor nog in diezelfde eerste ronde een voorwiel. In beide gevallen was het over en uit.

Door zijn overwinning staat Chevrolet coureur Rossi weer aan de leiding in het Argentijns toerwagen kampioenschap, met nog twee races te gaan.