Provincie Groningen

Laaggeletterdheid en analfabetisme in het bedrijfsleven 24 oktober 2006

Een oproep aan Groninger bedrijven hier iets aan te doen

Nederland telt zo'n 1,5 miljoen laaggeletterden, in de provincie Groningen zijn dit er naar schatting 45.000. In het bedrijfsleven is gemiddeld vijf tot zes procent van de werknemers laaggeletterd.

de provincie Groningen, de gemeente Groningen, het Alfa-college en het Noorderpoortcollege organiseren een bijeenkomst voor bedrijven met meer dan tien werknemers om bekendheid te geven aan laaggeletterdheid en analfabetisme, de problemen die dit veroorzaakt en de gevolgen die dit heeft voor bedrijven en werknemers.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 31 oktober 2006 van 17.00 - 19.30 uur in de Euroborg onder leiding van Hanneke Kappen.

De reden waarom de vier organisatie hier aandacht voor vragen is dat laaggeletterdheid en analfabetisme veel vaker voorkomt dan gedacht wordt. Ze willen bedrijven informeren hoe ze er achter komen of er binnen hun bedrijven laaggeletterde werknemers zijn, wat ze eraan kunnen doen en wat het de bedrijven uiteindelijk oplevert.

Bedrijven kunnen zich voor de bijeenkomst opgeven via arbeidsmarkt@provinciegroningen.nl onder vermelding van naam, organisatie en functie. Het programma ziet er als volgt uit:

17.00 uur: Ontvangst
17.30 uur: Opening door Hanneke Kappen
Doel van de bijeenkomst door Josée van Schie, wethouder Onderwijs gemeente Groningen
De cijfers door Mischa Vos, Stichting Lezen en Schrijven Interviews met (oud)cursisten en de Regionale Opleidingscentra 18.20 uur: Pauze
Good Practices - Aluminium Delfzijl B.V., Novatec/Novawork Tolbert
Afsluiting door Ineke Mulder, gedeputeerde Onderwijs provincie Groningen
19.30 uur: Buffet en gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen

24 oktober 2006