Gemeente Beuningen


Brandweer in Gelderland-Zuid verspreidt brandpreventiekrant

In de periode van zaterdag 28 oktober tot en met dinsdag 31 oktober 2006 wordt in de 18 gemeenten van de regio Gelderland-Zuid huis-aan-huis een brandpreventiekrant verspreid. De krant, met als titel 'Brandpreventie, brandweerwerk/mensenwerk', is een uitgave van de gemeentelijke korpsen en de regionale brandweer in Gelderland-Zuid. De inwoners kunnen er in lezen hoe zij zelf de brandveiligheid in hun woon- en leefomgeving kunnen vergroten en de brandweer laat zien wat zij doet op het gebied van brandpreventie.

De brandpreventiekrant schenkt aandacht aan een drietal thema's: brandveiligheid in de woning, op de werkplek en tijdens de vakantie. Per thema laat een preventiemedewerker van de brandweer zien welke maatregelen mensen zelf kunnen nemen om brand te voorkomen. Vaak gaat het daarbij om eenvoudige maatregelen.
Ook komen in de krant mensen aan het woord die slachtoffer zijn geworden van brand. Zij vertellen hun persoonlijke verhaal over de ingrijpende gevolgen.
Uiteraard geldt dat preventie ook een belangrijke brandweertaak is. De laatste jaren is het accent in het brandweerwerk steeds meer komen te liggen op het voorkomen en beperken van brand en andere incidenten. In de brandpreventiekrant is te lezen wat dit deel van het brandweerwerk precies inhoudt.

Voor vragen over de brandpreventiekrant kan contact worden opgenomen met de brandweer in uw gemeente of met de Regionale Brandweer Gelderland-Zuid, telefoon (024) 327 15 00.