Ingezonden persbericht



- - - - - P E R S B E R I C H T - - - - -

Genomineerden Bakkerij van het Jaar 2007 bekend

Maarssen, 25 oktober 2006 - Dit jaar hebben 51 bedrijven met in totaal 94 winkels zich ingeschreven voor de vijfde editie van de verkiezing "Bakkerij van het Jaar 2007". Vandaag presenteert organisator Stichting Nebato de shortlist van 16 bedrijven die zijn genomineerd voor deze prestigieuze titel. Rond de jaarwisseling wordt deze groep tot 8 finalisten teruggebracht. Tijdens een bakkerij-evenement in het voorjaar 2007 wordt bekend gemaakt wie zich een jaar lang "Bakkerij van het Jaar 2007" of "Banketbakkerij van het Jaar 2007" mag noemen.

Het doel van de organisatie van de verkiezing is het niveau van de totale bedrijfstak te verhogen en de brood- en banketspecialisten van Nederland meer onder de aandacht van consument te brengen. En hoewel iedereen strijdt om die felbegeerde titel is een belangrijk onderdeel van de jurering de rapportage die door een deskundige vakjury van het bedrijf wordt gemaakt.

In de eerste ronde, die net heeft plaatsgevonden, worden alle deelnemende bedrijven door de jury bezocht en beoordeeld. Hoofdpunten van aandacht hierbij: presentatie, assortiment, hygiëne en beheersaspecten, medewerkers en promotionele activiteiten. Bij filiaalbedrijven en bedrijven die in verhouding veel leveren aan afnemers wordt ook de organisatie en logistiek beoordeeld. De jury heeft bij het bezoek aan de deelnemende (banket)bakkerijen bij de winkels vooral gekeken naar een goede balans tussen assortiment en het vestigingspunt. Is dit voor de consument de ideale (banket)bakker? De kwaliteit van de producten wordt ook beoordeeld, enerzijds vaktechnisch bij het NBC en anderzijds door de mysteryshopper die door 'consumenten-ogen' de producten bekijkt.

Zestien bedrijven zijn genomineerd voor de tweede ronde. Deze genomineerden worden in de periode van eind oktober tot half november bezocht door een (ander) vast jurykoppel. Zij worden opnieuw (maar uitgebreider) beoordeeld op de eerder genoemde aspecten.

Acht bedrijven gaan tegen het einde van het jaar door naar de eindronde. In januari komt een juryteam, bestaande uit deskundigen van Beko Advies en het NBC, de finalisten bezoeken. Zij beoordelen het bedrijf nogmaals, maar leggen het accent meer op het aspect ondernemerschap. Een gezonde bedrijfsvoering is een belangrijke voorwaarde om uiteindelijk "Bakkerij van het Jaar" of "Banketbakkerij van het Jaar" te worden.

In de categorie Banketbakkerij zijn genomineerd:
Banketbakkerij Jacques van Bragt uit Geldrop
Banketbakkerij Van Helden (Heerlijk & Heerlijk) uit Middelharnis Banketbakkerij Jacobs (Heerlijk & Heerlijk) uit Leiden Pâtisserie Jarreau uit 's-Gravenhage
Tummers Patisserie Passionelle uit Heemstede

In de categorie Brood- en Banketbakkerij zijn genomineerd: Bakkerij Aalbertsen uit Doorn
Bakkerij Broekmans uit Panningen
Bakkerij Erkeland uit Empel
Bakkerij Lakerveld uit Wijk bij Duurstede
Bakkerij Slijkerman uit 't Zand
Banketbakkerij Gerhard Oonk (Heerlijk & Heerlijk) uit Enschede Kampioensbakker Paul Berntsen uit Didam
Korenaar, De Echte Bakker uit Surhuisterveen
Sturkenboom Brood-Banket uit Kortenhoef
Van Bentum Kampioensbakker uit Lobith
Van Vessem & le Patichou uit Haarlem


- - - - - e i n d e p e r s b e r i c h t - - - - -

Noot voor de redactie (