AutoRai

Citroën C-Crosser: avontuurlijke auto voor iedere dag

(10/26/2006)
Met de introductie van de C-Crosser continueert Citroën in Europa vanaf de zomer van 2007 de uitbreiding van haar modellengamma. Door zijn eigentijdse styling past Citroëns allereerste high-end SUV zowel in het segment van conventionele personenautoâs als in het segment van 4x4 autoâs met superieure eigenschappen op het gebied van prestaties, ruimte en comfort.
Met zijn vloeiende lijnen en elegante proporties (4,64 m lang, 1,81 m breed en 1,73 m hoog, inclusief dakrails) combineert de C-Crosser een sportief uiterlijk met een uitermate royaal interieur â maximaal zeven zitplaatsen â en een unieke harmonie tussen comfort en dynamiek. Bovendien is de C-Crosser voorzien van een milieubewuste HDi dieselmotor met roetfilter.

De aandrijflijn maakt de C-Crosser bovendien tot een uiterst veelzijdige auto, die op elke ondergrond en bij elk weertype garant staat voor aansprekende rijeigenschappen. Ook de modulaire opzet van het interieur komt tegemoet aan de meest uiteenlopende wensen en behoeften.

Dynamisch, statusverhogend design
De C-Crosser is direct herkenbaar als een échte Citroën. De opvallend geplaatste, verchroomde double chevron en de gestroomlijnde vorm van de koplampunits zijn herkenbare designdetails van recent geïntroduceerde modellen van het merk. De styling van de C-Crosser legt met gewelfde bumpers en wielkasten de nadruk op zijn robuuste karakter, en met talloze verchroomde details op zijn elegante uiterlijk. Het vloeiende profiel en de scherp aflopende daklijn weerspiegelen het dynamische karakter van de C-Crosser.

Perfecte harmonie tussen comfort en sportiviteit Met zijn indrukwekkende prestaties maakt de C-Crosser zijn dynamische uitstraling volledig waar. De auto onderscheidt zich door een voortreffelijke respons en een solide rijgedrag. De wielophanging van de C-Crosser â traditiegetrouw een sterk punt van Citroën â omvat MacPherson veerpoten voor de voorwielen en een multi-link constructie voor de achterwielen. Deze combinatie staat garant voor een uitstekende balans tussen comfort en sportieve rijeigenschappen, verder versterkt door speciale 18-inch banden van Michelin.

Een high-performance dieselmotor met respect voor het milieu Bij zijn introductie is de C-Crosser leverbaar met een nieuwe 2.2 HDi dieselmotor die via een handgeschakelde zesversnellingsbak een vermogen van 156 DIN pk (115 EEC kW) overbrengt. Deze efficiënte en schone dieselmotor is standaard voorzien van een roetfilter en is ook geschikt voor gebruik van 30% biobrandstof (Diester). Met een koppel van 380 Nm ligt het accent voor de dieselmotor op rijplezier en flexibiliteit, met toonaangevend lage waarden op het gebied van emissies en brandstofverbruik.

Aandrijflijn voor een veilig rijgedrag
De aandrijflijn van de C-Crosser biedt bestuurders de keuze tussen drie instellingen, afhankelijk van de rijomstandigheden en de eigen rijstijl: vierwielaandrijving, tweewielaandrijving en een lock-instelling voor situaties waarin de wielen weinig grip hebben. De verschillende instellingen kunnen worden geselecteerd met de daarvoor bestemde schakelaar achter de versnellingspook.

Modulair design voor uiteenlopende wensen
Het interieur van de C-Crosser is eenvoudig in te delen. Gebruikers kunnen het interieur snel en eenvoudig op hun wensen afstemmen. De auto biedt plaats aan maximaal zeven personen, met een derde zitrij die desgewenst volledig onder de vloer kan worden opgeborgen. De tweede zitrij is over een lengte van 80 centimeter verschuifbaar, voor meer zitcomfort of een grotere laadruimte. Met behulp van twee schakelaars in de laadruimte kan de tweede zitrij in een verhouding 2/3-1/3 elektrisch worden neergeklapt. Met de zitplaatsen weggeklapt ontstaat een enorme, volledig vlakke laadvloer. Nog een voordeel is dat de achterklep van de C-Crosser in twee delen opengaat. Het onderste gedeelte is berekend op een belasting van maximaal 200 kilo, waardoor inladen van grote en zware voorwerpen makkelijker is. Ook kan de achterklap dienen als praktisch zitje.

Ideale positionering in het Citroën-gamma
Dankzij zijn statusverhogende design, royale afmetingen (een wielbasis van 2,67 meter) en hoogstaande prestaties vormt de C-Crosser een passend sluitstuk voor het gamma waarmee Citroën is vertegenwoordigd in het midden- en hoge segment: de berlines C5 en C6 en de MPVâs C4 Picasso en C8. Ondertussen zet Citroën haar strategie in het compacte segment voort met modellen als de C1, C2, C3 en C3 Pluriel, vier modellen die elkaar aanvullen met een sterk individueel design en uiteenlopende concepten. Met de nieuwe C-Crosser speelt Citroën opnieuw in op de verschillende wensen van automobilisten.

De C-Crosser voelt zich thuis in de stad, maar kan even goed uit de voeten op de snelweg en in het terrein. Dit model is dan ook bestemd voor mensen die zoeken naar een uitgesproken veelzijdige auto die voldoet aan hun behoefte aan vrijheid en comfort.