Dienstenbond CNV

GPR: Afronding CAO-tekst en overleg over HRS
25-10-2006

CNV Dienstenbond heeft tezamen met de andere bonden overleg gevoerd met GPR over de CAO. Het ging met name om een aantal vragen of opmerkingen en ook over de uitvoering van de CAO

CAO
Na intensieve onderhandelingen voor de zomer over één nieuwe, overkoepelende CAO voor GPR zijn wij verleden week als vakbonden weer in overleg getreden met de directie. Op de agenda stond een flinke lijst van opmerkingen, vragen, losse eindjes en uitvoeringsproblemen rondom de nieuwe CAO, die wij via onze leden en kaderleden verzameld hebben. Deze punten moeten allemaal worden opgelost alvorens wij de definitieve, volledige CAO-tekst vast kunnen stellen. Streven is dat we binnen 2 maanden volledige duidelijkheid hebben op alle punten. Wij houden u op de hoogte.

HR Services naar Randstad HR Solutions
Zoals bekend wordt HR Services verkocht aan Randstad. Wij hebben hierover gesproken met de OR van HRS en met de directie van GPR. Onlangs hebben we gesproken met Randstad, met de directeur HRM van HR Solutions en de directeur Sociale en Juridische zaken. Daar hebben wij de wensenlijst van de OR en van ons als bonden aan de orde gesteld. Denk aan onderwerpen als: vestigingsplaats, harmonisatie arbeidsvoorwaarden, pensioenafspraken, overgangsmaatregelen VUT en prepensioen en incentives. Het heeft onze voorkeur om voor de HRS-ers een Kop-CAO af te spreken.

Randstad gaf aan gewoonlijk alles in goed overleg en in volledige transparantie met de OR af te spreken. Randstad kent formeel een minimum-CAO (de ABU CAO voor Vast Personeel). Daarbovenop worden echter extra arbeidsvoorwaarden afgesproken met de medezeggenschap. Randstad wil deze procedure vasthouden. Temeer, omdat zij een belangrijke speler zijn in de werkgeversvereniging die de ABU CAO afspreken met bonden.

De OR GPR HRS heeft in een conceptadvies aangegeven, dat zij alle arbeidsvoorwaardelijke aspecten door de vakorganisaties wil laten regelen. Die vinden zij deskundig op dit terrein. De 3 vakbonden hebben voldoende leden om dit te kunnen oppakken. Of dit ook gaat gebeuren is nog steeds in bespreking tussen de Ondernemingsraad van GPR HRS en GPR en Randstad.

Ook over pensioenen (en alles wat daarbij hoort) kan Randstad nog geen uitsluitsel geven. De OR GPR HRS en de vakbonden vinden dit een taak voor de vakorganisaties. Het pensioenfondsbestuur van Randstad (dat paritair is samengesteld) studeert nog op de feiten. Randstad wil dit binnen de eigen onderneming houden, met zijn eigen OR en pensioenfondsbestuur.

Over de huisvesting kan Randstad wat meer vertellen. Voorlopig blijven de twee vestigingen GPR HRS waar ze nu al zijn. Als de onderneming daar op enig moment weg zou moeten, zal met de OR het huisvestingsbeleid worden besproken. Maar dat is nu niet aan de orde.

De vakbondsbestuurders zullen weer in contact treden met uw OR HRS om zich gezamenlijk verder te beraden. Als u nog vragen heeft, laat het ons dan weten via onderstaand emailadres of telefoonnummer.

N. Passchier
Bestuurder
Telefoon: (055) 5772640
e-mail: n.passchier@cnvdibo.nl