Gemeente Hardenberg

Klimaatbeleid in de gemeente Hardenberg

Dat het klimaat verandert is nauwelijks nog onderwerp van discussie. Veel meer speelt de vraag: wat kunnen we doen om de situatie te verbeteren? Daarom gaat de gemeente Hardenberg actief aan de slag met het klimaatbeleid om zo een steentje bij te dragen aan een duurzaam klimaat.

Een belangrijke oorzaak van de klimaatverandering is de uitstoot van broeikasgassen (CO2). Daarom zijn wereldwijd afspraken gemaakt over het terugdringen van deze broeikasgassen. Ook in Nederland werkt de overheid aan het nakomen van de verplichtingen de CO2-reductie om te zetten in beleid en concrete acties. Gemeenten leveren hun bijdrage door lokaal klimaatbeleid te ontwikkelen en uit te voeren. Hierover zijn afspraken vastgelegd. De landelijke overheid heeft subsidie beschikbaar gesteld.

Op deze paginas leest u meer over het klimaatbeleid in de gemeente Hardenberg.

Klimaatbeleid in de gemeente Hardenberg: zes themas In het klimaatbeleid van de gemeente Hardenberg blijft energiebesparing een prominent onderdeel. Daarnaast ligt de nadruk op het stimuleren van het toepassen van duurzame energievormen, duurzaam wonen en werken en duurzame mobiliteit. De gemeente Hardenberg werkt aan projecten in de aandachtsgebieden gemeentelijke gebouwen en voorzieningen, woningbouw, bedrijven en utiliteitsbouw, agrarische sector, verkeer & vervoer en duurzame energietoepassingen.